V75-dagen på hemmaplan…

nov 18, 2022   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Bernardo Grasso om:

Tidore Degato (V75-5) har varit hos oss ett tag och vi har varit nöjda med hur hon har tränat och tävlat. Hon fick en liten febersläng när hon skulle starta på Halmstad, men det gick över väldigt fort och jag tror inte att det har satt ned hennes form inför den här starten. Utgångsläget är dock dåligt och det krävs vanligtvis väldigt mycket tur för att komma till från det här spåret. Nu är tanken att hon ska tävla med en amerikansk sulky.

Lucky Guy Boko (V75-5) han var fantastiskt bra som tvåa i den senaste starten. Även han har haft en liten förkylningssläng och det blir ofta så när vi tar in unghästarna på hösten. Han tränar i alla fall bra inför den här starten och har gått bra för Tyler Mifsud i de två senaste starterna så jag tror att det är därför som han får köra igen. Spår tio är inte så tokigt och om det blir lite körning där framme så plockar han ned många till slut.

Palmyra (V75:6) är riktigt kapabel och hon tränar bra inför den här uppgiften. Innerspår på tillägg är dock inte optimalt och det är nog också så att hon är allra bäst över kort distans. Hon är dock så pass bra i grunden att man inte kan räkna bort henne om det skulle klaffa med rätt ryggar under slutvarvet. Inga ändringar är planerade.

Under Armour (V75:7) skulle startat på V75 för några veckor sedan men blev förkyld så han fick stanna hemma i stallet den dagen. Det gick dock över fort och jag tror inte att formen ska vara nedsatt av det. Han har tävlat hela året och ibland kan hästarna till och med må bra över att stå över någon vecka och få ny motivation. Utgångsläget är dåligt men det är lång distans och då finns det möjligheter att lösa uppgiften ändå, det hade varit värre om det var kort distans. Han är inte helt lätt att resa med och trivs bäst på hemmaplan. Inga ändringar är planerade.

Wm

Leave a comment