Flera bra prestationer…

jul 13, 2022   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Månaden började bra, Herbie Peak (Ringostarr Treb), slutade tvåa, inte stort slagen, bakom Hurricane och Robin Bakker i Grand Circle 3 års Championat i danska Odense. Placeringen var värd 211.000 kronor.

Larry Wood (Maharajah) blev tvåa bakom Francesco Zet i sitt försök och kvalade därmed in till finalen av SprinterMästaren, tyvärr fick han där ingen bra resa och blev utan pengar. I loppet efter så imponerade Palmyra (Cantab Hall) när hon från köposition kort före mål fick huvudet först och inbringade 100.000 kronor till sina tyska ägare, sköter hästen gör Johan Kjellman.

I Rikstoton på Halmstad så var Jeans’n Passion (Maharajah) helt enkelt bara bäst när hon vann ett försök till Diamantstoet, det var liksom inget snack. Segern nu var värd 110.000 kronor och skötare till det sexåriga stoet är Jonas Oscarsson, final på Åby den 13 augusti.

På hemmabanans nattrav så tog fina Lady Beluga (S.J.´s Caviar) sin femtonde seger i tjugonde försöket. 09,6 sista 800 via både fjärde och femtespår runt sista sväng, till på köpet var hon ute i öppna klassen, men det vållade henne inga större problem.

150.000 kronor till Stall Laser i Trelleborg och final i Berlin på Mariendorf den 20 augusti. Eventuellt hinner hon med en start i ett stolopp på Åbergskvällen innan dess.

Avslutningsvis några rader om Oscar L.A. (Ready Cash) som nu vid sex års ålder två gånger fått prova på att möta eliten. Han började med en andraplacering bakom franske Earl Simon och nu senast i Jarlsberg så blev det en tredjeplacering bakom Stoletheshow (fick sin favoritposition spets) och Officer Stephen.

Hade loppet i Finland gått i Sverige så är nog chansen stor att fransmannen inte fått behålla segern och nu senast så hade Oscar ingen racing-luck när han blev utputtad i sista sväng och tappade värdefull fart, hur som helst så har han visat att han hör hemma i eliten!

Oscar L.A. startar nästa gång i Åbergs Memorial.

Wm

Leave a comment