Joakim om Oscar L.A….

apr 30, 2022   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

– Det har varit en fin vinter för hans del och Oscar kändes fin i comebacken. Jag har hela tiden haft vibbarna att han är bra för den klass han befinner sig i just nu. Det finns något extra i den här hästen och han presterade väl egentligen bara i linje med det i årsdebuten, så jag var inte direkt förvånad över att han kunde vinna på det sätt han gjorde. Han har ofta brottats med svåra utgångslägen genom karriären, så trots att han vunnit många lopp så hade han haft ännu mer segrar om vi haft normala startspår lite oftare. Han hanterar tre varv på ett bra sätt, men det är galopprisk härifrån. Han är ganska orutinerad i voltstart och har bland annat gjort bort sig från fyra och fem tidigare. Han står bra inne i loppet och då tycker vi att det är värt att prova. Norskt huvudlag, barfota runt om och vanlig vagn. Ibland har jag dragit norsken på honom och ibland har jag dragit tussarna, men det har nog inte hänt många gånger att jag behövt dra både tussarna och det norska huvudlaget.

Loppet går som den avslutande V75-avdelningen på Örebro och i förhandstipsen är Moni Viking tillsammans med Björn Goop mest spelad.

Wm

Leave a comment