Svensk Uppfödningslöpning 2018…

nov 30, 2018   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Staro Nashville (Sebastian K.) är en talang, men en halsinfektion kan ha försämrat hans chanser att bli en klassisk vinnare som 2-åring.

Tänk vad en liten halsinfektion kan ställa till det.

Staro Nashville inledde sin karriär på bästa sätt, men när han startade i storloppet Svampen var det något som inte stämde. Han var helt enkelt förkyld och kunde inte göra sig själv rättvisa.

– Jag vill säga att vi tappade både form och 1-2 veckor i förberedelser. Och det är inte någon bra uppladdning inför Uppfödningslöpningen som enligt mig är riktigt högklassig, resonerar tränaren Joakim Lövgren.

Staro Nashville kvalade i alla fall in till säsongens viktigaste lopp via en tredjeplats, men det innebar samtidigt att han fick ett dåligt startspår i finalen.

– Han är på väg uppåt i form, men mina förhoppningar sträcker sig till att han får ett bra lopp, utvecklas av att vara med här och kanske en prisplacering.

Taktiken är given, att utnyttja hans kvicka ben och smita ner i någon lucka som kan uppstå när det med all sannolikhet finns några som kommer att jaga rejält för att nå ledningen.

– Skulle det bli så får vi ta det därifrån sedan, säger Lövgren.

Staro Nashville har snabbe Sebastian K som pappa, här i Sverige lite använd som avelshingst. Lövgren hittade honom på Kriterieauktionen.

– Han hade sådan utstrålning att det var lätt att tycka om honom. Det är en trevlig häst som är klok och lätt att jobba med. Förutom den där halsinfektionen har det inte varit minsta problem på vägen.

Även om det nu inte blir någon vinst i Svensk Uppfödningslöpning ser Joakim en spännande framtid för Staro Nashville.

– Jag är övertygad om att han är en plusvariant och kommer att tillhöra toppen i mitt stall som 3– och 4–åring.

Uppfödningslöpningen går som lopp 8 på lördag och har då samtliga hästar som kvalificerat sig är med i Premiechansen ett förstapris på 1.400.000 kronor.

Leave a comment