Fy, vad tråkigt..

okt 21, 2017   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Fine Executive Caviar har tyvärr gjort sin sista start!

Efter målgång i EM för treåringar den 30 september på Solvalla så var olyckan framme och han sparkade sig själv så illa på ett framben att hans karriär på tävlingsbanan är över.

Sju segrar på 17 starter
Executive Caviar sprang in 2.550.203 kronor vilket ger ett snitt på över 150.000 kronor varje gång han visade sig på tävlingsbanan! Han segrade bland annat i Svampen och slutade tvåa i Svensk Uppfödningslöpning, och sedan som treåring segrare han bland annat i en final av Breeders Course. Sonen till S.J.´s Caviar gjorde totalt 17 starter, varav sju av dessa slutade med seger och han fick ett rekord på 1.12,1ak.
Den treårige hingsten är ännu inte avelsvärderad, men det kommer ske i februari månad. Han kommer att bli uppstallad på Alebäck Stuteri och redan nu är priset satt. Det blir noll kronor i bokningsavgift och 20.000 kronor i levande föl-avgift. Mycket prisvärd alltså.

Intressant härstamning
Executive Caviars härstamning, S.J.’s Caviar som far, elithingsten S.J.’s Photo som farfar och Conway Hall som morfar, har förutom Executive Caviar gett The Lindy Reserve (2.239.323 kronor) och Sverigebekantingen Timjan U.S. (åtta segrar på 21 starter). Mamman La Belle Lady har förutom Executive Caviar lämnat Your Highness, vinnare av drygt nio miljoner kronor.

Därmed blir han en av tre svenskfödda hingstar födda 2014, som har möjlighet att avverka i aveln nästa år. De övriga två är Coin Perdu och Villiam.

Executive Caviar hade verkligen allt en tävlingshäst behöver och det märkliga i det hela var att han på alla sätt och vis var en mycket sund häst och det var sällan eller aldrig några som helst problem med honom.

Han blir självklart saknad i stallet men också självklart intressant som avelshingst.

Wm

Leave a comment