Här är senaste nytt om helgens hästar under elitloppshelgen!

maj 26, 2017   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har två hästar ute på lördagen och en på söndagen, här är senaste nytt inför elitloppshelgen i samarbete med spelarservice.se.

3 Iago Zon (V75-3, lördag) tror jag så klart en hel del på, han reste inte bra till Solvalla i april och var stressad vilket skulle kunna vara ett frågetecken, men han var väldigt lugn och fin och modererbar i Köpenhamn och jag tror att han är bättre i fas nu. Han gick inte tom senast och kändes pigg och fin så det blev en perfekt uppladdning inför det här. Han är så klart allra vassast på kort men om han tävlar lika harmoniskt som han känns för dagen så tror jag att det ska gå bra. Vi provar en bit från början och även om han säkert skulle vara lite vassare i ryggar så har jag svårt att se vem vi skulle släppa till här? Jag tror att han kan gå i ledningen och göra ett bra lopp denna lördag och jag ändrar inget.

3 Xlnt Chili Tripel (lopp 13, lördag) blev det fel för senast då jag styrde på när det gick som fortast och den insatsen är i princip bara att glömma. Formen är riktigt bra skulle jag bedöma och från ett bra läge provar jag att skicka mot ledningen. Skulle den taktiken hålla så tycker jag att han är en av dem som ska kunna vara med i ett öppet lopp på pappret. Inga ändringar, säger Jocke.

 4 Batman Godiva, V75-1 ,söndag) har inlett bra och var duktig senast i ett lopp där vinden faktiskt var ganska inverkande så insatsen var nog till och med lite bättre än vad det såg ut. Hästen är inte alls tokig och under utveckling, men han känns otroligt svårbedömd och lurig att sätta in här. Vi gör inga ändringar som det ser ut och han kommer att rekordsänka rejält men om det verkligen ska räcka till att segerstrida är jag lite osäker inför, menar Jocke.

Leave a comment