Flera tänkbara chanser på hemmaplan ikväll!

mar 28, 2017   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har så klart en del hästar ute på hemmaplan under kvällen. Här är senaste nytt i samarbete med spelarservice.se.

 6 Betting Superstar (lopp 1) är kanske inte lika tidig som några av mina andra treåringar så han har fått träna på lite mer innan start, det är en stor häst som behövt tiden helt enkelt. Han hakade på vettigt i kvalet mot mer rutinerade hästar och har efter det gått något snabbare jobb hemma på gården än de 1.18,9 han kvalade på. Jag är inte säker på hur han öppnar från springspår och är långt ifrån klar över motståndet, min är väl medium i stallet bland treåringarna och det är förmodligen ingen absolut stekhet chans även om han säkert gör ett bra lopp.

 3 Don Crowe (lopp 2) och 10 Bubba Degato (lopp 2) har jag ute i montéloppet. Hade det varit för ett par veckor sedan hade jag sagt att Bubba hade klart bäst chans eftersom Don Crowe var oväntat trög i kvalet under sadel, men sedan har vi gnuggat med jobb hemma och i sista snabbjobbet var Don Crowe riktigt bra så nu ska det bli intressant. När det gäller Bubba så är ju han rätt van då Mathilda körde licensloppen med honom och han svarade även för en mycket bra avslutning i Mathildas debutlopp i vintras. Nu har han pausat kort men tränar bra och ska nog hålla form. Jag skulle nog säga att det totalt sett är ganska jämnt mellan mina i loppet och vi planerar inga ändringar. Mathilda rider bara sitt enda lopp i livet med stor häst och har inte kört något sulkylopp heller, men hon är väl rutinerad inom ponnysporten och har god hand.

 4 Racing Mange (V64-1) gör spännande comeback, han åkte på en rejäl muskelbristning i somras och det tog väldigt lång tid att få ordning på honom, han har egentligen bara tränat ordentligt nu sedan årsskiftet men han gör det bra och har gått 1.16/1600 m som snabbast. Däremot tror jag inte att han är redo för stordåd, men det finns inga lätta lopp i den här klassen och någonstans måste vi börja starta. Men vi startar igång med låga förhoppningar och han möter förmodligen hästar som är längre komna på formstegen. Vi kör med skor runt om och inga konstigheter.

 6 Looks Likeaqueen (V64-2) hade gått ett bra provlopp inför debuten för mig, men i loppet blev allt fel. Hon blev alldeles för het och rusade 1.11,5 första varvet över full distans utvändigt om ledaren och kallnade förståeligt. Nu småändrar vi lite detaljer för att hålla henne lugnare och vi siktar också på ett rygglopp så klart. Jag hoppas och tror fortfarande att hon ska leverera ganska bra framöver och hon är nog inte helt borta här.

 7 Kash´s Cantab (V64-6) har haft en bra vinter och har även han gått 1.16/1600 m i jobb inför detta. Han känns lika bra som tidigare, men om han får en ny bra säsong eller inte är svårt att sia om. Vi börjar starta och sedan får vi se vart det barkar. Det blev väl ingen klockren uppgift heller det här med spår långt ut mot startsnabba hästar. Vi kör barfota fram.

 6 Pine Valley (lopp 11) gör första starten för oss och vi fick in henne i träning ganska direkt efter den sista starten hon gjorde i december. Hon har väl inte direkt superimponerat i jobben men det ska bli kul att se henne börja starta och det kan förhoppningsvis vara en bra löphäst. Vi har i alla fall kört ett tuffare jobb efter 1.17/1600 m och på det var hon vettig. Vi kommer att bestämma balansen definitivt efter värmningen, avslutar Jocke.      

Leave a comment