V64 Åby ikväll 16 juni.

jun 16, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet drar till Åby ikväll.

1 Get Lucky Pellini (V64-4) galopperade innan starten släppte senast och var lite arg på bettet den dagen har jag förstått (körde inte själv), jag tror inte att det ska behöva hända igen och hon ser fin ut i träningen. Det är en rätt trevlig häst och hon gjorde fina insatser innan det, det är en liten plusvariant som har det lätt för sig utan att vara någon jättestjärna. Startbilen i sig har hon nog ingen betydelse, men det brukar vara svårt att öppna så snabbt första gången de provar – senast deltog hon ju inte och hade dessutom bakspår. Jag tror att vi får försöka hoppas att det löser sig på andra sätt. Inga ändringar.

9 Fuxa Håleryd (V64-5) gjorde det bra senast efter ett ganska offensivt upplägg men hon blev utkontrad sista biten tyvärr. Det var en bra prestation även om jag trodde att hon skulle vinna då vi kopplade lite skenbart grepp i sista sväng, men den andra sprattlade på bra. Några ändringar är inte aktuella och hon var jättefin i tisdagsjobbet, hon tål tävling och träning bättre numera och tävlar allt bättre av den anledningen men det här såg rätt tufft ut och dessutom har hon bakspår. Platschans.

2 Jairo (V64-6) är min klart bästa chans. Han har varit struken ett par gånger efter senast och man kan inte garantera att han håller samma form så klart, men som det känns i jobben kommer han att leverera bra direkt och det är en häst med hög lägstanivå och han är väldigt tuff och oöm. Nu blev dessutom läget bra och det är faktiskt sällan han kommit till ledningen trots att han öppnar rätt bra, men vi får se hur det blir ikväll då de kanske har lite respekt för honom – vi har gott om valmöjligheter här och jag är i grunden optimist. Det här är en jättebra häst och han går barfota runt om och med optimal utrustning.

9 Staro Kiss of Fire (lopp 11) hade springspår på tillägg senast och gjorde ett bra lopp över favoritdistansen. Den här uppgiften är lite tuffare trots att det är ett p21-lopp då de säkert går 1.17 på start och hon står 40 meter bakom samtidigt som hon som sagt inte är gynnad av full distans. Men vi har svårt att hitta lopp åt henne och vi provar här, hon har varit ojämn tidigare men gjorde i alla fall sitt bästa lopp någonsin senast så vi hoppas att hon är på rätt väg. Hon går med skor och samma grejer som tidigare, säger Jocke.

Leave a comment