Här är stallets chanser under elitloppshelgen!

maj 27, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

I samarbete med www.spelarservice.se (som har all annan tänkbar info och analys kring alla loppen under elitloppshelgen) så kommer här den senaste infon om stallets starthästar under helgen:

Lördag

11 Imakethecashflow (V4-4) har gjort det bra i varenda start för mig, senast blev det en nolla men jag tycker nog att hon var helt ursäktad efter ett lopp i djupa kön mot riktigt bra hästar och hon kom aldrig in i matchen. Hon kändes lika bra som i starterna innan och det var väldigt bra tryck i henne nu i onsdagsjobbet inför det här så jag tror på en ny fin insats. Från ett bra spår hade jag varit ganska optimistisk, men nu finns risken så klart att vi hamnar lika illa på det som senast. Jag är lite sugen på att rycka skorna runt om på henne den här gången och hoppas så klart i så fall på lite effekt av det, hon har gått med järnskor runt om tidigare så det är viktmässigt en ganska stor skillnad.

2 Xlnt Chili Tripel (V75-6) var superfin senast och vann på bra tid, jag hade förvisso på känn att det var en riktigt stark insats på gång för han kändes väldigt fin även gången innan med sparat. Han har varit bara fin efteråt i normaljobb och två veckor mellan starterna känns nog rätt optimalt. Vi kör barfota runt om och med samma grejer och vi får se var vi hamnar, han är inte tokexplosiv första biten och är knappast ett spetsbud men är över medel och hamnar bra till härifrån. Bronsfinalen är dock stenhård och jag bestämmer mig efter utvecklingen huruvida vi kör i andraspår eller på innerspår.

12 Alfas da Vinci (V75-7) var jag lite besviken på senast. Han hade förvisso varit sjuk i starten innan men jag tycker ändå kanske att han var lite blekare och blev lite tröttare än vad jag hade förväntat mig i Örebro. Men vi har inte hittat några fel på honom efteråt och han känns fullt normal, kanske var det bara helt enkelt så att han inte gillade banan riktigt den dagen. Den var väldigt lös och han har ett väldigt flackt framsteg där bakkärran i princip är hela motorn och han är väldigt beroende av fäste. Nu är det voltstart igen vilket är ett litet bekymmer för honom, och vi kommer att backa hem lite utrustningsmässigt för att vara med så bra som möjligt från start istället. Vi kör därför med bakskor och sannolikt vanlig vagn nu, han riskerar annars att ta några galoppsteg från start från ett sådant här läge och det har vi inte riktigt råd med. I övrigt kör vi med norskt huvudlag som på slutet. Jag har ingen riktig feeling denna gång och tycker att vi slår lite ur underläge, dels är det en stenhård upplaga av Harpers och dels har jag inte känslan av att han är riktigt i samma slag för dagen som exempelvis i SM i höstas, menar Jocke.  

Söndag

6 Gladys Boko (V4-1) är ingen dum treåring alls men hon är lite varm och hetsig av sig vilket ligger henne i fatet. Nu har vi provat medeldistans två gånger och det har inte gått så bra alls vid något av tillfällena så det passar perfekt att det är kort distans här istället. Vi kör med skor och samma grejer som vanligt och även om hon gått en 1.12-tid så tror jag att hon är mogen att rekordsänka här. Hur långt det sedan räcker ska jag låta vara osagt, men spontant känns det som platschans.

7 Racing Mange (V75-1) visade härlig inställning senast och visade verkligen att han är uppe i full tävlingsform igen, så efter den senaste starten har vi bara tagit det väldigt lugnt med honom i träning och låtit honom må bra. Det blir en spännande uppgift här, men han har mött och matchat de värsta konkurrenterna tidigare och gör inte bort sig. Vi fortsätter med skor och samma huvudlag och så, däremot blir det första urryckare nu. Vi har provat i jobb och då brydde han sig inte ett skvatt, men han var ensam då och förhoppningsvis kan det ge lite grann i tävling. Jag gillar hästen och är väldigt nöjd med hans status för dagen och kanske är det min bästa vinstchans under helgen.

11 Rocky Egedal (V75-2) konkurrerar också om titeln som helgens bästa vinstchans, jag tycker inte att gänget såg så himla blodigt ut och det här är en väldigt bra stayer. Jag körde inte senast då jag hade egentränat i samma lopp men kan hästen utan och innan och han är typen som levererar precis varje gång. Ska man säga något negativt så är det att han nog var lite blekare just senast men jag vet att tränaren kollat upp hästen efteråt utan att hitta några fel. En annan negativ grej är att man provat två gånger tidigare på Solvalla utan att lyckas jättebra och man ska komma ihåg att det nog är 100 mil enkel väg för hästen till Solvalla och det verkar som att han kanske inte är överförtjust i att resa. Vid normala vätskor tycker jag att det är en vettig chans och utan att veta så skulle det förvåna om man ändrar på något här, hästen går alltid barfota och med samma grejer, avslutar Jocke.

Leave a comment