Gott om V75-hästar på Kalmar – i samarbete med Spelarservice.se!

mar 11, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har ett gäng hästar på både V75 och i ramloppen denna V75-dag och här är senaste nytt i samarbete med www.spelarservice.se.

4 Devs Delilah (Lopp 4) valde jag fel väg med senast vilket kostade några placeringar i ivern att vara med och strida om det. Vi hade nog kunnat vara tvåa med ett annat vägval. Hon känns i alla fall fortsatt bra och jag tycker att hon levererar bra varje gång, den här gången blir det dessutom barfota runt om istället för aluminiumskor som på slutet och det inbillar jag mig är ett litet plus. Jag tror också att det möjligen är lite enklare emot här än senast.

8 Please Mr Please (V75-1) var klart bra senast och det var inga stora marginaler som skiljde, och det ska bli spännande att se hur långt det räcker här. Jag tror att 2640 m kan vara ett plus men däremot är jag helt övertygad om att voltstart är ett minus, men å andra sidan så tycker jag att just spår åtta är ett av de bästa tänkbara ur den aspekten och det finns en chans att han faktiskt går iväg nu. Allt är bra efter senast och vi kör med samma skor och samma grejer som vanligt.

10 Fuxa Håleryd (V75-2) har inte haft några riktigt bra lopp de senaste veckorna men är tränad hela tiden och känns jättefin på alla sätt. Hon har mycket bättre form än vad raden antyder tycker jag och hon har inte haft någon riktig tur med de rätta uppgifterna helt enkelt. Det är klart att det är tufft på V75 men det finns en del spännande omständigheter tycker jag, nu har hon de värsta konkurrenterna utanpå sig och bakom sig och kanske slipper jaga som hon fått göra varje gång på slutet. Dessutom blir det skoryck runt om denna gång och dessutom ska vi prova henne med jänkarvagn denna gång vilket kan vara ett plus. Hon är ganska oöm men det får naturligtvis inte bli för tufft om man ska vinna på V75. Det kan gå vägen det här men det är främst ett platsbud.

7 Alfas da Vinci (V75-3) var väldigt löpsugen och fin i årsdebuten, att det sedan blev lite av ett prov utan värde gjorde ju inte så mycket eftersom det blev en lagom snäll årsdebut med mycket sparat istället. Det gör dock att det är svårt att säga exakt var han står för dagen, men känslan är att han står hyfsat långt fram på formstegen och framför allt är han ju väldigt jämn och brukar levererar mest varje gång oavsett. Nu är det lite tuffare emot och framför allt bjuds vi ett vingelläge på en distans som är ovanligt kort för honom. Jag har ju sagt att vi ska försöka vara med i lite tuffare sammanhang även över medeldistans i år, det är lite av årets mål, så då är det här ett bra ställe att börja på. Jag vill dock se att han växer in i klassen över medeldistans först innan jag hyllar honom till skyarna. Hur jag gör från start får vi se, han hänger med från start men tar ingen längd på de andra och jag har ingen feeling för fri lejd fram. Plus den här gången är att vi kör barfota runt om och vi kör i jänkarvagn, så det blir optimal balans och utrustning. Han kan vara med och göra upp om det hoppas jag.

9 Xlnt Chili Tripel (lopp 12) ska ha bra chans. Det är förvisso årsdebut men han rundade av fjolåret med V75-seger och jag anar att det här amatörloppet är den enklaste uppgift han kommer att ställas inför i år. Min häst kommer dessutom väl förberedd jobbmässigt efter en bra vinter för hans del. Han har inte gått några provlopp eller ens banjobb, men vi sotade ur honom ganska bra med snabba intervaller i förra veckan och han är tillräckligt bra igång för att ha fin chans här – han känns bra. Han gick barfota runt om i slutet av fjolåret och kommer att gå barfota fram i den här årsdebuten. Jag är optimist, avslutar Jocke.

 

Leave a comment