Stallets chanser i kväll under Åbergskvällen!

jul 29, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallets chanser ikväll på hemmaplan presenteras som vanligt i samarbete med spelarservice.se – tips, analyser och intervjuer dagligen. På V75 även med löpande banrapporter. Nu ser vi fram emot en trevlig Åbergskväll!

9 Hobard (V75-2) gick helt ok i spåren senast, han fick ingen riktig hjälp och höll ok, men det är klart att jag är lite besviken över utfallet – jag trodde mycket på honom där på Tingsryd eftersom han inte är någon tekniker och var så gynnad av milebanan. Rent distansmässigt är det annars ett plus denna gång med full väg eftersom han är mest stark och alltid krigar till mål, han känns även helt ok i jobben som han brukar göra så jag har inget att klaga på vad gäller hästens status. Däremot travar han bättre i kurvorna när han springer på innerspår och när han nu dessutom är lite elakt uppanmäld så finns det en risk att jag chansar och chansar invändigt härifrån och hoppas att det löser sig. Vi kör med skor även fortsatt och ändrar inget annat heller, och mina förhoppningar att vinna loppet är inte direkt jättestora.

12 Alfas da Vinci (V75-7) måste man väl däremot börja tro på varje gång, jag tycker att han går från klarhet till klarhet och växer med uppgifterna på ett sätt som jag trodde att han kanske inte kunde. Han var struken en gång i midsomras men det var bara en säkerhetsgrej och han stod aldrig över något, därför är det svårt att hävda att han direkt ska vara vassare än senast – särskilt när det gått några veckor emellan igen nu efter senast. Men han är siktad hit och jag är mycket nöjd med honom i jobben och förra veckan blåste jag ur honom ordentligt med några intervaller i tävlingstempo. Jag tycker att han är bäst barfota fram och fortsätter så, vi gör inga andra ändringar heller. Spåret är fullt ok när vi inte behöver ha bråttom iväg och går han som på slutet så ska han väl ses med chans även om de är bra på start.

7 Habito (lopp 14) borde också ses med chans denna gång även om det är ett elddop och avsevärt tuffare emot nu. Det är en stor och rejäl häst under utveckling, en riktigt trevlig individ som jag gillar. Trots sin stora och tunga kropp håller han ihop bra så här långt, men för säkerhets skull gav vi honom en rundsmörjning efter senaste starten och därför blir det kanske lite långt mellan starterna, men vi har siktat mot denna kväll även med honom. Han var med och gick jobb tillsammans med Alfas da Vinci i förra veckan då denne gick riktigt snabba intervaller och jag var helnöjd och är inte orolig för formen i alla fall. Visst har vi spår en bit ut nu men Habito är inte oäven från start och jag kommer att ladda tufft från start då hästen inte är så där jätteförtjust med att springa där bak i grussprutet. Jag kommer dessutom att prova honom barfota runt om ikväll för första gången om allt ser bra ut, det kan vara ett litet plus men den eventuella effekten ska nog inte övervärderas då han redan gått barfota fram och ganska lätt bak, så jag tror inte att det gör någon våldsam skillnad. I övrigt samma huvudlag och vagn och annan utrustning. Han gör nog ett bra lopp men jag är ingen tippare. Lycka till!

Leave a comment