Starka insatser i Tyskland

okt 13, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Strong Boy DE vann lätt från ledningen första försöket till Hamburg Cup. Från spår 3 bakom bilen gick han enkelt till front och var sedan mycket gåvillig vilket gjorde att det 145 meter långa upploppet blev en ren formsak. Han är härlig den här hästen! Tvåa blev Aida Boko och på tredje plats kom Manalapan.

I andra försöket började det bra för Grumetti som fick rygg på mycket startsnabbe Unforgettable men sedan kom första Photo Sea och sedan Bagley och helt plötslig hade rygg ledaren blivit fjärde par invändigt med loppets storfavorit i spets. 800 kvar gick det inte att sitta kvar längre och Grumetti som är färsk i dessa tuffa sammanhang och klart yngst i startfältet gick strålande och satte runt sista sväng press på Jämtlands Stora Pris-vinnaren Bagley. Det gick dock inte att få tag i Conrad Lugauers häst men Grumetti stred hela vägen hem och hade gott om luft ned till tredje häst som var Having Said That. En verklig plusinsats!

Fyra hästar från varje försök går vidare till final.

Tredje häst till start från vårt stall var Calypso Sund som var ute och stod dubbla tillägg i ett voltstartslopp. I bland löser det sig väldigt bra och man får en fin position, i dag blev det en omstart och när loppet väl gick blev det femte ytter och lite väl långt fram. Det kunde ha löst sig men när angreppet påbörjades fick vi en tackling och hamnade i fjärdespår vilket gjorde att det blev till att vänta med attacken tills in på upploppet. Då var det alldeles för långt fram till Red Riding Hood som serverats en fin resa i andra ytter. Calypso spurtade dock rejält till andraplatsen.

Jocke

Leave a comment