Chanserna i kväll på hemmaplan!

okt 22, 2013   //   by Joakim   //   Blogg, Okategoriserade  //  No Comments

Stallet selar i kväll ut sex hästar och det ser på förhand ut att finnas några vettiga segerchanser.

Elaine (lopp 3) var trea senast på nytt rekord bakom Jitanes och Onice Axe och gjorde det bra från andra ytter. Efter det var hon förkyld och vi fick stå över en tilltänkt start på Solvalla. Hon har inför dagens lopp jobbat bra hemma i backen och kommer säkert att göra en stabil insats i kväll men vi fick spår längst ut vilket gör att vi får avvakta lite och se vad de andra hittar på. Motsåndet är överkomligt och hon kan inte räknas bort.

Giant Cass (lopp 4) vann ett lopp i Litauen innan han kom till oss och jag tycker att han utvecklats fint hela tiden. Loppet senast där vi tidigt kom till front blev lurigt för hans del då han är orutinerad och när vi på målrakan blev helt ensamma så blev det en för svår uppgift för honom att svara hästarna som kom ute i banan. I kväll ändrar till ett stängt huvudlag med hål i och hoppas att det ger en positiv effekt. Denna gång provar han lång distans för första gången vilket inte bör vara några problem. Motståndsmässigt så imponerade B.O.Ris när han vann här näst senast men Giant Cass står perfekt inne i loppet och vi ger oss inte utan strid!

Louis Le Grand (lopp 7) och Calypso Sund (lopp 7) går båda ut i kvällens handicaplopp. Den förstnämnde var klart positiv senast som tvåa bakom Jolene af Solnäs och fick ett bra läge. Calypso Sund var också hon tvåa senast men fick då en tackling in i sista sväng och vi blev därför utan chans att hinna ifatt Red Riding Hood. Timo kör henne för första gången i lopp men det är inga som helst problem utan Calypso ser ut att på pappret ha en fin segerchans.

Splendid Value (lopp 8 ) var struken i ett lopp på Tingsryd i slutet av juli månad och det blev därför lite långt mellan starterna, trots det så var vi nöjda med hans insats senast på Solvalla där han fick dra tåget utan rygg ute i tredjespår. Han bör rimligtvis vara framflyttad till denna start och han har lottats till ett bra läge bakom bilen. Distansen är den rätta och han har faktiskt vunnit tio av sina elva segrar över aktuell distans. En bra segerchans!

Quebracho (lopp 9) var senast ute och mötte en mycket förbättrad Sno På. Hans insats från bakspår var ett litet steg i rätt riktning men ännu har han inte riktigt fått till det. Kan vi utnyttja springspåret så stiger naturligtvis möjligheterna.

Jocke

Leave a comment