Stallet förstärker!

sep 22, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

På tisdag gör Tommy Lövgren, äldsta brodern i familjen Lövgren, comeback i tävlingssulkyn. Nu som amatörkusk. 

Under många framgångsrika år drevs stall Lövgren av pappa Leif tillsammans med sönerna Tommy och Joakim. Sedan några år tillbaka är Leif glad pensionär och Tommy har i flera år jobbat som hovslagare. Han har inte kört lopp sedan 2007 men nu har alltså suget kommit tillbaka.

Tommy körde sitt första lopp 1982 och vann lopp direkt första säsongen. Stora framgångar firades med Jazz Oman och Noblesse där den senare vann både Danskt Kriterium och Jydskt 4-årings Grand Prix. Enligt ST statistik har det så här långt blivit 159 segrar för Tommys del.

Att matcha sina hästar i amatör- och lärlingslopp kan upplevas som en smula chansartat och av den anledningen har vissa av storstallen stått över den möjligheten. Men med en skicklig kusk i vagnen kan det absolut vara ett bra alternativ.

Tommy får i comebacken chansen bakom talangfulle 3-åringen Ibar.

Webmaster

Leave a comment