Frukostmöte

maj 23, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Idag körde vi ett frukostmöte på träningscampen i Hyltarp för Företagarföreningen i Svedala. Familjen Folgård (hyresvärden) var uppe med tuppen och bredde mackor redan kl fyra på morgonen. Det dukades sedan upp i trädgården för ca 45 gäster som var nyfikna på hur travsport ser ut till vardags. Marie Folgård informerade om hur förvärv och renovering av gården har gått till sedan 2010 och jag berättade lite om vår verksamhet. Sedan lämnades det möjlighet till intresseanmälan för att komma tillbaka för provkörning av häst eller bara besöka oss med familj, vänner, personal eller någon annan. Vi erbjöd även delägarskap i två lovande tvååringar för de som blev nyfikna på att äga häst. Det kändes rätt kul att få presentera vår sport för en grupp människor som egentligen kom dit ganska nollställda men med spetsade öron. Det ska också bli spännande att se hur många som vill veta mer och känner att de blev sugna på trav.

Efteråt kom vi på flera saker som vi kunnat lägga till och gjort bättre, men ett stort tack till min personal som skrubbat och städat i flera dagar för detta evenemang! Och framför allt ett stort tack till Jan, Gertie, Marie och Richard som låg bakom hela det lyckade projektet! Jag har redan tankar på att göra liknande  träffar för andra sammanslutningar. Känslan är att det är rätt tacksamt att prata om travsport, det blir snabbt nyfikna frågor. Om man tänker större så är Rixhästarna den största PR-fullträffen hittills, utan jämförelse. Men till kollegor som känner att de vill presentera sig lokalt för en blandad publik så är företagarföreningar ingen dum idé. Eftersom det inte var mitt påhitt från början så delar jag gärna med mig av upplägget.. 🙂

Idag rullar de första två starthästarna upp till Solvalla,  3-åringarna Rekatochklart och Bullet. I morgon ansluter Strong Boy D.E. och på lördag kväll anländer Bertille Va Unia och Pantarai Ans. Bästa segerchansen borde vara Strong Boy D.E. i Sweden Cup. Sedan tror jag Bertille Va Unia rekordsänker två sekunder så får vi se hur långt det räcker. Nye Pantarei Ans visade fin uppfattning i en provloppsvinst på 13,8/1600. Smygläge nu. Treåringarna imorgon övernattar för första gången, gör första långresan och båda har dåliga spår. Nja..

/Joakim

Leave a comment