Promenad i parken

apr 23, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Igår fick vi ett formbesked som var efterlängtat. Dreams Take Time var tillbaka på banan i dubbel bemärkelse. 1.14,3/2140 med tussarna kvar och ett avslutande varv på 1.12,2 känns som ett lagomt upplägg inför Kungapokalskvalen 2 maj.

Dessutom svarade 3-åriga debutanten Bullet (e.Varenne) för en strong debut då hon utmanade ledaren trots dödens hela sista varvet på 17,8. Det finns mycket att slipa på när det gäller Bullet, igår var det både stödhjul, livrem och hängslen i form av tung balans. Nästa gång blir det mer på lika villkor då vi lättar henne..

I lördags så kom vår nye italienare, Pantarei Ans. En mycket förståndig, klassig fyraåring efter Classic Photo som jag skrev om för ett tag sedan. 42 000 euro har han tjänat och gått låga 14-tider på 800 meters banor. Idag körde vi honom en sväng i skogen för första gången och han var verkligen fin. Stall Chikh i Stockholm slog till då vi fick nys om den här hästen. I torsdags gjorde vårt holländska nyförvärv, Bertille Va Unia Sverigedebut med enkel spetsseger på 1.13,8 . Bertille laddas mot Elitloppshelgen till glädje för hennes nya ägare, Tom Hansson och Stefan Holst.

Just nu får man väldigt mycket för pengarna nere i Europa och hör gärna av dig/er om det finns intresse att skaffa ny tävlingshäst. Som sagt, just nu är det köpläge.

I kväll debuterar en fin 3-åring, Rekatochklart (e. Dream Vacation). Spår tolv gör att vi får vara ödmjuka, men hästen vann provlopp mycket enkelt på 1.18/2140 för två veckor sedan.

Grumetti har också en omöjlig uppgift, spår 12/1640 auto. Han tränar bra annars. Och Oregon Frontline får prova på 3140 m för första gången. Platschans i första hand.

//Joakim

 

Leave a comment