Idesprutan

apr 16, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Idag har jag återigen druckit kaffe med en person som fullständigt bubblar av  idéer. Vi brukar göra det mellan varven, dricka kaffe och prata om förändringar.  Om travsport, om publik på arenorna, om nya hästägare, om restaurangerna, om allsång på ridhallsläktaren etc, etc. Precis som många andra kanske. Skillnaden är att den här killen redan har svart bälte i konsten att fylla en travbana. För efter 25 års ideellt arbete som lockat över  100 000 förstagångsbesökare till Jägersro så är det inget mambo-jambo. För han har liksom gjort det. Han känner till mekanismerna bakom en publiksuccé.  Om hur man en torsdageftermiddag drar in intäkter till banan i samma storleksordning som själva Åbergskvällen.  Självklara saker för min kaffegäst, så självklara att detta hinner han göra han på sin fritid. För han är ju igång med andra projekt i sin profession, framgångsrika naturligtvis. Nu är detta ingen kille som är ute med håven och fiskar efter tacksamhet eller uppskattning. Det är snarare så att jag sitter och reflekterar under tiden min gäst sprutar idéer. Tanken slår mig gång på gång. Varför jobbar inte den här killen för Jägersro? I styrelsen, som VD, som konsult, som vadsomhelst. Tänk att få in en ”doer”, en entreprenör, en positiv människa med en positiv människosyn. Beskare än kaffet kommer svaret krypande varje gång. Och mitt hopp om framtiden mörknar lite till. Min kaffegäst är nämligen inte utifrån. Han är hästägare och travbanebesökare och f.d. amatörtränare och f.d. amatörkusk. Sådana ska vi inte ha, har jag fått lära mig. Dessutom är han inte politiskt drillad, han står nämligen för vad han tycker. Tar strid, kommer med motargument, ifrågasätter. Oavsett vem som håller i klubban. Och sådana ska vi a-b-s-o-l-u-t inte ha..

//Joakim

Leave a comment