Förstärkningar

apr 7, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Vi har hittat två intressanta tävlingshästar på den europeiska marknaden. Från Holland har vi genom André Bakkers kontakter fått nys på ett 5-års sto, Bertille Va Unia (e. Defi d’Aunou) som Tom Hansson köpt in. Bertille har tävlat starkt i Holland på slutet och har tagit tre raka segrar, den senaste på 14,5/2100 m i princip okörd. Hon har motsvarande 200 000 kr insprunget och om papperna är klara så gör Bertille Va Unia Sverigedebut den 18:e april på Jägersro. I torsdags avslutande hon under 1.10 sista 500m i ett snabbjobb utvändigt om häst. Mäktig är inget överord..

Från Italien har Stall Chikh införskaffat 4-årige hingsten Pantarei Ans (e. Classic Photo). Under vintern har hästen tävlat för Lorenzo Baldi mot de bättre i årgången och tjänat 42 000 Euro. Pantarei Ans har fungerat bra på 800-meters banor och är spurtstark, även om flera av segrarna är tagna från ledningen. Köpet gjordes upp förra veckan och nu väntar vi på transport genom Europa.

För två veckor sedan anlände Louis Le Grande till oss. En 6-årig tysk efter Reado som tävlat i Sverige ett tag. Segrar och galopper har varvats om vartannat, så kapacitet verkar finnas bakom problemen.

I torsdags gick 3-årige Largo Launcher ett fint provlopp och är klar för debut den 16:e april. Lugnt och stabilt från spår 5, övertog ledningen för att sedan släppa i sin tur och var fin i stilen då han avgjorde på ett par steg i en 16,5-avslutning. 1.18,5 hela distansen. Samma dag gick nyförvärvet Oregon Frontline 1.15/1600 m med krafter kvar. Oregon gör debut för oss på fredag i Kalmar.

Årsdebuten närmar sig även för Bloom Boko som tränade 1.20/2100 tillsammans med Gordonston (e. Oscar Schindler S.L), den senare är tillbaka hos oss efter att ha varit hemma hos Stuteri Lasbek i ett år. En jättetalang som nu börjar tåla träningen bättre.

Splendid Value är en annan övervintrare som närmar sig comeback. I ljusa stunder är han en blixtrande effektiv sprinter och hade naturen försett honom med en sundare kropp så hade Splendid varit rikskändis. Löphuvudet och inställningen till träning och tävling är femstjärnig. Hållbarheten är på en annan nivå…

Strong Boy D.E har fått en paus efter senaste starten, men i fredags var han tillbaka i backträningen. Den backträning som flera av våra hästar tände till på alldeles extra i höstas (läs Elaine, Bloom Boko, Strong Boy D.E. bl.a). Denna sega vinter har gjort det omöjligt att träna i den här nya backen men i fredags var det årspremiär och det kändes efterlängtat.

Som ni märker så under den lugna ytan för tillfället så sker det en generationsväxling i Stall Lövgren just nu. En behövlig sådan för att vara rak. Jag tror att inom bara ett par veckor så kommer vi att vara tillbaka igen på den nivå vi brukar tävla på. Känns som ett läge att citera handikappsimmaren och OS-vinnaren Anders Olsson: ”Jag backar bara om jag ska ta sats…”

 

 

 

 

 

 

//Joakim

Leave a comment