Kalmar V65 1 Feb

jan 31, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallformen håller på att växla upp nu tycker jag. I tisdags startade vi fyra hästar som alla kom från sämre insatser men nu var samtliga fullt godkända. Extra plus för stackars Filur Sund som blev nerstruken till innerspårets gyttja. Ingen häst från ledningen var först i mål i tisdags, och återigen blev banmästarens avsaknad av handlingskraft och handlingsplan förödande. För faktum är att banan trots tövädret var klart bra en timme innan första start. Allt eftersom innerspåret blir uppkört och material faller ner i svängarna så måste hyveln fram mellan loppen och dra ut ytlagret. Detta är basic på de banor som får så mycket beröm för sin banskötsel, tyvärr bara ett önsketänkande på Jägersro. Till 10:e loppet var innerspåret 3 sek tungt på vissa delar av banan! Så Filurens andrapris från ledningen var tappert.. Segern med Rydens Guzzi grundlades när jag inte körde till ledningen in i första sväng utan satte mig i dödens i det snabbare andraspåret. Ledaren trampade vatten tidigt av nämnda orsaker och Guzzi kunde sprinta undan på snabba ben. It’s Thyme gjorde en fin comeback som tvåa bakom en för dagen överlägsen Staro Fantastic. Thedevilwearsprada höll denna gång bättre ordning på sina tävlingsnerver och grejade ett fjärdepris efter en kortare galopp i första sväng. Hon lär sig, hon också..

Fredagkväll betyder Kalmar många gånger. Denna vecka åker vi upp med fyra startande. Crowne gör comeback i V65-1. Han känns som han ska i jobben, ser även ut som han måste göra också i hull och muskulatur. Då han är lite skör och banorna ofta är svåra i januari har jag inte gaddat upp honom så tufft inför årsdebuten. Platschans på formen, vinstchans på grundkapaciteten. Inga ändringar..

Grumetti var inte så bra senast på V75 som jag förväntade mig. Lite för stressad då, i V65-5 har han vettiga förutsättningar att ta revanch. Inga ändringar och stallets bästa vinstchans i omgången.

Idefix Skift, V65-6, blir jag inte klok på. Efter de klena decemberstarterna har han fått en ny träningsperiod. I  förra veckan gick han fyra intervaller i 1.15-tempo, idag sprang han med svansen i vädret i två lättare intervaller. Så ser en vinnare ut i träningen, tyvärr har han aldrig gjort en riktigt bra prestation i vår regi. Vändning imorgon?

Alfayette Aggerup, lopp 9, var grymt felanmäld senast. Visade sig. Hon gjorde comeback i ett sprinterlopp upp till 50 000 kr där segraren vann på 13,6! I fem minusgrader… Mera normalt motstånd denna gång. Hoppas jag. För hon var faktiskt fin i skymundan på en 1.15-tid. Inga ändringar.

//Joakim

 

Leave a comment