Jägersro Tisdag 15/1

jan 15, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Jag har fortfarande inte smält att Grumetti torskade i lördags. Jag trodde att han var stenklar, faktiskt. Timo gjorde allt rätt men det hjälpte inte.  Och så som Elaine tränade i fredags så räknade jag med ett nytt topplopp igår från hennes sida. Men hon hade en sådan där dag när det inte ville sig. Det fanns ingen gnista i henne igår, och man kan spekulera i kyla, bana, dödens, motstånd. Men loppet är kört.. Däremot var det glädjande med Marimba Rhyme som har bytt skepnad på slutet. Nu stred hon tappert från dödens, hade full fart över mål och rörde inte näsborrarna i stallet efter loppet. Ett tredjepris som lovar mera. Det kändes som att igår kväll, på Hd, då vände det. Ny tideräkning för Marimba?

Ikväll tror vi mest på Strong Boy D.E. i lopp 4. Inga ändringar om vi inte måste.

I lopp 1 gör Missil Brodde comeback efter sin halsinfektion i senaste loppet. Han är lite svårbedömd men ser inte loppet ihåligt ut? Starten på Åby näst senast sitter kvar på näthinnan och en liknande insats ikväll kan räcka långt.

3-åriga TheDevilwearsPrada (e. Juliano Star) debuterar i lopp 2. Hon har snabba fötter och fin uppfattning. När hon kom till oss i somras hade hon problem med orken och en envis infektion höll i sig i ett par månader. Det har känts bättre på sistone men jag ligger lite lågt tills hon har visat uthållighet i lopp. Men en intressant och fin häst är det utan tvekan.

I USA har de på vissa banor en framspårsgaranti har jag hört.  Bakspår tre gånger i rad ger automatiskt framspår fjärde gången. Ett sånt system hade Rydens Guzzi, lopp 8 haft nytta av. Ikväll börjar hon från spår 11 och möter en oslagbar? Havbergs Mimmi. Guzzi tränar starkt och vi siktar på barfota runt om tills vi har sett banan.

Giant Cass stryks imorgon på Valla..

/Joakim

 

Leave a comment