Grumetti på V75

jan 11, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Under veckan har Grumetti tränat i backen. Precis som vanligt, inga krusiduller. Hästen var toppfin senast på Åby, både i värmningen och i loppet. Då var det fyra veckor mellan starterna, denna gång bara två. Det kan betyda ännu bättre form. Voltstart är egentligen inte något problem för Grumetti, bara han slipper trafik framför näsan de första 300 meterna. Barfota runt om som vanligt, inga ändringar. God vinstchans.

I morse körde jag ett fint jobb med Alfayette Aggerup. Hon tappade stilen i november efter två lovande starter, sedan har det tagit tid att få tillbaka rätta snärten. Men i morse smekte hon banan i ett 1.22-jobb över 1600 m. Skoj! Alfayette gör comeback 22/1 på Jägers. Missil Brodde hängde med på det jobbet, en finslipning inför tisdagstarten. I vanlig ordning strulade han till det för sig, slog på en kort galopp i tempoväxlingen 500 kvar, men såg annars hur fräsch ut som helst. På tisdag åker skygglapparna på igen och då ser han inga spöken. Hoppas jag.

Sedan luftades Elaine och Marimba Rhyme i ett 2600 m heat efter 1.23. Pigga 1.15 sista halvvarvet och när Elaine är som idag, då kan man inte låta bli att le i sulkyn. Hon känns som en vinnare, startar på måndag i Halmstad, V65. Där startar även Marimba Rhyme som har ryckt upp sig. Tvåa senast med galopp, och känns allt starkare i träningen. Har tidigare varit ganska högpulsad och utan skjuts i spurten, men det går åt rätt håll nu.

En påläggskalv i stallet kan 3-årige Varenne-sonen Vivaldi U.R. vara. Andra gången i sulky joggade han 1.22,5/2100m invändigt om Björne C.K.(Adam’s Hall). Bägge hästarna var friskt på bettet över mål och Björne närmar sig debut. Vivaldi har ett par månader kvar.

I morgonbitti sticker ”juniorerna” Nathalie och Paulina på en mycket välförtjänt semester till Kanarieöarna. Jag säger bara: Have fun, Girls!

Nu tar vi fredagsmys, va?

Joakim

 

 

Leave a comment