Flera bra prestationer!

dec 12, 2012   //   by Andreas Modess   //   Blogg  //  No Comments

Yoggi Hornline var inte helt perfekt i sista jobbet och fick stanna hemma i stallet vilket gjorde att vi under tisdagskvällen hade fem hästar till start.

Bäst gick det för nyförvärvet Elite Aggerup som tog en enkel spetsseger i ett lärlingslopp med fina 40.000 kronor i förstapris. Valacken efter Good As Gold har sedan han kom till oss aldrig gjort ett dåligt träningspass och var i dag precis så bra som vi hade hoppats på. Timo Nyman är rutinerad i vagnen och levererad i sedvanlig stil. Plus till både häst och kusk.

Två 3-åringar som båda slutade tvåa i dag var Zarkozy och It´s Thyme. Den förstnämnde uppträdde i dag som en ny häst och var mer reglerbar än någon gång tidigare, att han sedan aldrig fick tag i ledande Bully Beatdown var inte mycket att säga för han visade 12,1 sista 800 och gjorde det på ett sätt som lovar gott inför framtiden. Vad det gäller stoet It´s Thyme så går det också klart åt rätt håll. I dag fick hon inget perfekt lopp då hon i avslutningen länge tvingades gå utan rygg och det över en distans som inte är hennes bästa, men trots full väg så hade hon moral att både vara med i en tuff öppning och sedan leverera till slut. Bra gjort! Vad det gäller balansen så gick hon i dag med skor runt om och är nu i sådan kanonform att jag även bytt hennes helstängda huvudlag till ett helstängt norskt.

Övriga två hästar var Miss Rekatochklart och Idefix Skift där den förstnämde i dagens 2-åringslopp slutade fyra. Hon har en bra aktion och har nu varit ute och fått lite rutin i två starter men nu siktar vi på vinterträning för att bygga upp och sätta lite mer styrka i henne. Vad det gäller Idefix Skift så slutade han i dag sexa men det var ett ändå ett klart fall framåt och jag vill påstå att det här var hans bästa prestation i vår regi. Vi hade i dag satt på honom ett helstängt huvudlag och ändrat lite i balansen vilket föll väl ut då han agerade klart stabilare än tidigare.

Så på det hela taget är jag nöjd med dagens aktiviteter och gläds mycket åt att stallets hästar visar bra form.

Jocke

 

Leave a comment