En mersmakande debut!

dec 19, 2012   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Den 3-årige hingsten Figaro Sund gjorde i dag första starten i vår regi och gjorde ingen besviken då han vann lätt efter ledningen från start till mål. Att det fanns kapacitet i honom förstod jag men att han skulle dominera loppet var en positiv överraskning, visserligen hade han tränat fint inför den här starten men då han inte levererat i sina två tidigare försök fanns där trots allt en viss osäkerhetsfaktor med i bilden då det kom till att gälla skarpt läge. Men utrustad med ett helstängt huvudlag var han säkerheten själv och begrep direkt vad det hela gick ut på vilket lovar mycket gott inför framtiden.

Annars var det de svåra yttre förhållande som rådde under kvällen som kom till att dominera mycket av snacket. Banans beskaffenhet gjorde att några valde att avstå medan de som försökte verkligen fick uppleva att hästarna denna kväll fick kämpa lite extra. Det var extra jobbigt på raksträckorna medan svängarna hade klarat sig bättre. Och som vanligt drabbar det hästarna olika, vissa kan inte alls göra sig rättvisa medan några förefaller vara mer eller mindre oberoende av vilka förutsättningar som serveras. Bland våra hästar så blev Idefix Skift rejält trött på dagens bana vilket även gällde för Missil Håleryd som dessutom visade att lång distans inte var hans likör. Båda är ändå lite på gång, då Idefix i förra starten var uppåt och Missil Håleryd hade slutat tvåa senast på Åby om vi inte fått en trött häst i knät. Tänk också på att han galopperat bort två klara segrar.

De övriga två som startade denna kväll hade inget flyt. Det började med att 2-årige Giant Cass fick rygg ledaren utbytt mot tredje inner när loppets storfavorit Donna Di Quattro gled till front. Väl där kunde det gått bra för vår del men då vår rygg galopperade dryga halvvarvet från mål och övriga hästar inte följde med ut i banan, vilket är kutym, så tappade vi mycket värdefull mark. Han hade säkert varit minst trea utan den incidenten men fick nu nöja sig med en fjärdeplats värd 25.000 kronor. Jag gillar den här hästen som i dag hade både nytt huvudlag och lite lättare balans på hovarna. Han fortsätter att starta på. Avslutningsvis så startade vi det 4-åriga stoet Orlando Vici men hon fick aldrig  fritt efter en mestadels invändig resa utan skar mållinjen med sparade krafter. Det hoppas vi att vi har nytta av nästa gång!

Ett intressant nyförvärv har anlänt till stallet och det är den 6-årige valacken Igloo Skift som på 39 starter vunnit sex lopp och fått ihop 535.000 kronor.

Jocke

 

Leave a comment