Bloom Boko imponerade!

dec 5, 2012   //   by Andreas Modess   //   Blogg  //  No Comments

Det 4-åriga stoet Bloom Boko var riktigt bra under tisdagskvällen när hon vann överlägset på 1.12,6 / 1640 auto. Segern idag var värd 40.000 kronor och tillsammans med fullträffen senast i Halmstad har hon sprungit in 90.000 kronor på bara två starter. Hon är som gjord för jänkarvagn, helstängt huvudlag och utan skor på fötterna, därför är jag lite i valet och kvalet om hon skall tävla vidare nu när banorna riskerar att bli sämre. Oavsett hur vi gör så är avkomman till Cantab Hall en mycket intressant sprinter inför kommande 5-årssäsong.

Av övriga hästar denna kväll så får Make Good på grund av förkylning vänta lite till med att göra debut i vår regi medan det 3-åriga stoet It´s Thyme är i sådan toppform att hon knappt vet vart hon skall sätta fötterna. Och i dag var hon så på tårna att hon galopperade bort sig redan innan start men visade efter det imponerande fartresurser när hon helt utan att jag bad henne enkelt tog sig ifatt fältet. Jag gissar att hon sitter där i nästa felfria lopp.

Det blev inga pengar med övriga två där nyförvärvet Total Value hamnade utvändigt om ledaren och det blev lite för tufft medan det 3-åriga stoet Marimba Rhyme fick sig en regjäl tackling kort efter start och tappade alla sina möjligheter. Hon sprang 1.20,5  i två varv efter galoppen och vi hoppas naturligtvis på lite bättre utdelning nästa gång hon kommer ut.

Onsdag förmiddag bär det av till Paris där Calypso Sund går ut i ett lopp öppet för ston över 2700 meter. Förstapriset är 22.500 euro. Dagen efter startar Strong Boy DE i ett lopp över 2100 meter med ett förstapris på 45.000 euro. Bland motståndarna syns Nahar och Zorro Photo. Vad det gäller hästarna så står de som vanligt hos Anders Lindqvist vilket fungerar utmärkt och vi är mycket tacksamma för både stallplats och den hjälp vi får av Anders och hans personal.

Det kan bli en riktigt bra vecka!

Jocke

Leave a comment