Eftersnack….

maj 28, 2012   //   by Andreas Modess   //   Blogg  //  No Comments

Hej!

Om vi börjar med Elitloppet så var vi efter 2:a platsen i  försöket mycket nöjda med hur vi kom dit och hur hästen kändes. Brioni visade än en gång att han även i år hör hemma i eliten och att för 3:e gången i rad ta en finalbiljett till Elitloppet är stort,mycket stort. Försöksheaten gick i ursinnigt tempo och i vårt så var det Sebastian K. som satte upp det tempot med en bit under 10 första 1000 och det gynnade oss, och Brioni har sin bästa bit mot slutet av loppen och så även igår då han spurtade mycket bra bakom Yarrah Boko. Vi fick välja mellan spår 1 och 4 och tog 1. Vi ville vinna i år och att gå ute i spåren i sista sväng skulle bli tufft så vi valde att chansa invändigt och hoppas på att det skulle vara vinstgivande men det blev tvärtom den här gången. CC övertog ledningen från Arch Madness som vi även hade räknat med men att tempot skulle bli så långsamt som 11,4 första 1000 kunde väl ingen räkna med? Via 08,4 sista 500 på CC så var det omöjligt att få luckor,alla kan springa så fort till slut och vår häst blev fast bakom en mur av hästar med lite sparade krafter och tussarna kvar. Han gör det bra vår häst och nu ska vi ladda batterierna på honom till nästa uppgift. Vi gratulerar kretsen kring Commander Crowe till vinsten!

Annars började Elitloppshelgen mycket bra för oss när Elaine säkert kunde vinna lopp 1 på fredagen på fina 13,0/2140a och tjänade 100.000:-. Jocke laddade direkt från start för att lite senare kunna överta ledningen och väl där så var det lugna gatan och hon håller en fin form nu vår tyska madame. Timo Nyman gjorde allt rätt med Pling Plong när han lotsade fram honom till en fin 3:e plats värd 75.000:- i Sverigeloppets final. Timo har rätt kyla i loppen och är ruggigt säker och i fredags så var det inget undantag. Hästen spurtade bra och var bara knappt två längder efter i mål på fina 13,1/2160.

Lördagens tävlingar så blev det Alki Flevo som tog hem slantarna genom att bli 2:a i ett lärlingslopp med Timo. Han satt i andra spår men fick redan gå 700 kvar och det blev lite för tidigt. När Timo styrde på så bet det riktigt bra och i ett huj så satt han i spets 500 kvar och det såg länge ut som att han skulle vinna men orken tröt och han blev upphunnen 50 kvar. Alki är bra nu och vi hoppas på att han får ”sitt” lopp nästa gång och får vinna. Han gick 13,6/2140a och det är en bra notering. Strong Boy DE var lite vid sidan av formen och då blir det svårt i sådana lopp som Sweden-cup. Han var seg redan 700 kvar och det troliga är att han behövde loppet då det blivit några veckor mellan starterna.

Ciao!

Leave a comment