Freude DE och Timo gjorde det!

feb 12, 2012   //   by Andreas Modess   //   Blogg  //  No Comments

Hej!

Timo Nyman blev dagens man när han satte dit stallets Freude DE i V75-4. Han sände omgående Freude till spets och efter det så var det lugna gatan för vår Varenne-dotter och vår finska klippa. Timo är säkerheten själv och gör aldrig några misstag plus att han har ett lugn med hästarna som gör honom väldigt säker. Freude är som jag säkert nämnt en stressad märr som lätt kan straffa ut sig genom att börja pulla hårt och då vinner man inga lopp, men alla såg vilken fin hand Timo hade med henne och seger blev också mycket enkel på hyggliga 15,2/1640a och hon belönades med 100.000:-. Crowne gjorde det bra som 3:a men det höga tempot och 2640 meter gjorde att han tappade spänsten lite från 500 meter och in mot mål. Han är nog bäst på kort och medeldistans och det är det om två veckor i finalen på Solvalla så vi hoppas att han hugger dom då. Sonof Montechristo galopperade oturligt efter 150 körda och tappade mycket. Hans upphämtning var av bästa märke till 4:e platsen och han blir en ”joker” i finalen om två veckor i Klass 2. Vi får väl nämna att Eklas Superpeach straffade ut sig själv genom att vara superstressad och han ville verkligen inte vara med igår så det fanns inget att göra än att stryka honom. Han får komma igen. Amiral Godiva gjorde det bra som 2:a från rygg på ledaren och visar att hans form håller sig. Jill Brodda ville inte sätta sina fötter rätt från start så hon får komma igen om ett par veckor men då tar vi hjälp av startbil igen.

M.T.Hot Shot är ny i träning.

Må väl!

Micke

Leave a comment