Strong heroisk i lördags..

jan 2, 2012   //   by Andreas Modess   //   Okategoriserade  //  No Comments

Hejsan!

Vi hade två fina prestationer på V75 i lördags och det var Strong Boy DE som blev 3:a och Bloom Boko som tog en fin 2:a plats. Bloom skötte sig perfekt och visade att hon lärt sig öppna och riktigt bra också men Untersteiner fångade upp henne från sitt innerspår så vi fick ta rygg på ledaren. Väl där så blev det ett lugnt tempo med ett snabbt sista varv men hon hängde med utan att förta sig och gick imål med krafter kvar på 16,3/2140 och tjänade 50.000:-. Hon får starta på i stolopp under vintern med den här fina formen. Strong Boy DE var heroisk som 3:a och detta efter en 06,6 öppning första 500 och 10,3 första 1000 i December(!) och detta tack vare en kusk som inte hade en plan b. Att Jenny J Karlsson provar från start har jag all förståelse för men att fortsätta att driva sin häst för spö utan att ha någon som helst koll på klockan eller täckning för det är uruselt. Jenny har allt som oftast kommit undan med sina styrningar i dom lägre divisionerna och kallats ”en frisk fläkt” men det är tack vare hästen och inget annat men när det handlar om Gulddivisionen som i lördags så får man inte vara så här oproffisionell. Det finns ingen häst som klarar av att springa i dom här tiderna i dödens och framförallt inte en formlös häst. Vår häst kom ur det på ett hyggligt sätt även om man ville att han skulle fått chansen att vinna loppet men jag tänker mest på den stackars märren som Jenny tömde,hon lär knappast äta under dom närmaste dagarna.

Micke Nybrink är en vettig kille i rutan tycker jag som allt som oftast har halvklart för sig även om han är en sämre tippare. Han framför spelarens åsikter oftast med en vettig nyans och analys som jag gillar men att stå bakom den styrningen som Jenny gjorde och kalla det tävling är under all kritik. Hur tänker han som spelare då? I just detta fallet så var Strong Boy DE streckad på 32% och mycket väl en utmanare till Noras Bean men kan det verkligen vara rätt att hylla den här sortens styrningar på banan? Jag hade inte sagt något om det var dom två bästa hästarna i loppet som duellerat och att dom senare visar sig vara bäst men knappast i lördags då en av hästarna kördes av en ”frisk fläkt” svimmade och skrittade in i mål…

Micke

Leave a comment