Crowne vann Klass 1!

jan 29, 2012   //   by Andreas Modess   //   Blogg  //  No Comments

Hejsan!

Crowne tog sin efterlängtade seger på V75 igår och det var skönt att vår feeling stämde att han skulle duga fint trots att han gick upp en klass. Han fick en fin resa av Jocke och det som blev lite dramatiskt var 300 kvar när det gick som fortast då hästen framför galopperade och störde Crowne lite. Han tappade fart där så det var mycket bra gjort att vinna och han visade återigen en fantastisk inställning. Nu väntar finaler på Solvalla om några veckor. Vi gratulerar Olle Johansson till segern. Vi hade en vinnare till och det var läckre Mr Pellegrino som enkelt kunde hålla upp ledningen och därifrån i ett moderat tempo första varvet sticka undan via snabba 11 sista 500 till säker vinst. Han hade varit borta för dåliga blodvärden så det var bra gjort att vinna direkt efter den vilan. Vi letar upp något nytt sprinterlopp inom kort  och vi säger grattis till Syd Buss som äger. Brioni stod inte att känna igen och han visade redan 1100 kvar att formen inte fanns där då han såg loj och trög ut. Nu blev han 2:a och det han gjorde var pliktskyldigt men det är bara att konstatera att han stod vid sidan av formen och då slår vi inte en topphäst som Quarcio du Chene. Pling Plong gjorde det jättebra bakom omöjlige Olympic Kronos som 2:a på fina 13,9/1640a. I samma lopp styrde Uhrberg in vår andra häst Amiral Godiva till en hedrande 3:e plats. Den som överraskade igår var Sonof Montechristo som så när höll undan i Klass 2 efter ett häftigt speedryck 600 kvar men orken tog slut mitt på upploppet och han fångades upp 100 kvar. Han får såklart med beröm godkänt för sin prestation och 2:a plats så det troliga är att han startar i ett nytt Klass 2 försök snart då han står perfekt inne med sina 191.500:-. Över 300.000:- inkört till våra ägare som är bra siffror under en tävlingsdag.

Nu håller vi tummarna för Maharajah i eftermiddag!

Ha en skön söndag!

Micke

Leave a comment