Tamina Silas vann på 11,9!!

aug 23, 2011   //   by Andreas Modess   //   Blogg  //  No Comments

 Hejsan!

Igår så vann Tamina Silas sin första start hos oss på kanonfina 11,9/1640a efter en rejäl spurt längst ute i banan och sänkte sitt rekord med 2,1 sek! Hon drog såklart nytta av det hårda tempot som blev och när första varvet gick efter 10,9 förstod man att hästarna där bak skulle ha en liten chans att hinna fram och så blev det! Högsta betyg till den här damen och hon kommer nog få en fin höst. Mr Arkansas Rose kände vi inte igen men pulsen visade 112 och det är på tok för högt så vi får kolla upp honom till veckan. Zippora Rich blev 6:a på 16,8/2160 men får knappt godkänt,hon borde kunna lite bättre och det kan vara så att hennes nerver spelade in här. Bildsköne Filur Sund klarade sitt premielopp utan problem och han ser verkligen ut som en stjärna!

Ikväll har vi ett par som ska försöka ta för sig i Derbykvalen.

Lopp 3 Gaius R.A.- Strular till det för sig,har annars bra fart men får svårt här. Tar han en peng så är vi nöjda.

Lopp 8 Mr Pellegrino– Har toppform och ett fint läge och vi siktar på ett rygglopp för att kunna vara så långt fram som möjligt. Blir svårt att vinna.

Lopp 10 Roxa Sisu– Hyggligt läge med bra form gör att vi tror att hon ska kunna ta sig till final och kanske även vinna.

Lopp 11 Yoggi Hornline– Bra igång och jobbar starkt. Klaffar det så är han långt framme. Bra kusk!

Idag gick 3-åringarna Jill Brodda (Conway Hall) och US Hans Twietel(Juliano Star) ett kanonjobb på vår rundbana. Tillsamman med Pater Pontus kutade dom 17/1600 på lätta fötter och med 15,5 sista 500! Det är ett kanonjobb ute på gården och dom närmar sig att få en nummerbricka på selen! 😉

Även Brioni fick sina sista finslipande intervaller idag och han var lysande som vanligt!

Ha en skön dag!

Micke

Leave a comment