Roxa Sisu i final.

jun 28, 2011   //   by Andreas Modess   //   Blogg  //  No Comments

Hejsan!

Roxa Sisu tog sig till final igår när hon kom in som 4:a i sitt försök till Stosprintern. Hon tog hand om spetsen efter en del kubbning mot Barbie Look och första 200 gick efter 05,4 och efter den körningen så slappnade hon inte av utan fortsatte att pulla kratigt och det fällde henne till slut,helt klart. Nu stred hon tappert hela vägen och landade på 12,5/1609a endast två längder efter vinnaren och vi är i final och där kan allting hända,trots pår 8!! Carlotta BE kom bort i ett taktiklopp och slutade 4:a efter en snabb avslutning. Jetblue Volo var vi lite inne på men efter ha fått svar i spteskörningen så blev det dödens och därifrån gick det inte alls,han får komma igen och vi får se om det blir Sprintermästaren för hans del. Grumetti och Gordonston fortsätter att jobba klart bättre än vad de presterar i lopp,vi har en jobbig nöt att knäcka här. Pling Plong var klart bäst av våra igår när han spurtade fint till en 3:e plats på 16,0/2140a. Här gick det för sakta första varvet för att han skulle ha en vettig chans men jag gillade det jag såg  för han är klart bättre nu och han vinner lopp snart igen! Joakim Elfving är en kille med bra känsla för hästarna och tajming i löpkörning. Igår visade han styrka på att veta var i volten man ska vara när han i stor sätt spetsade med 2 längder på ”kör” och då har man koll! Väl i spets så valde Jocke att låta Naughty la Marc hålla ett jämt tempo men in på upploppet så kunde han inte hålla den i rygg bakom sig utan det blev luckor och tyvärr så fångades Naughty in i sista steget och slutade 2:a på 16,5/2640.

Nya tag ikväll på Jägersro!

Lopp 1 Åge Hornline– Käck kille som tränat bra en tid och som kan vara i striden om han sköter sig.

Lopp 7 Old Fashion Speed– Fungerade inte senast så vi har ändrat lite i balansen till den här starten,platshäst!

Lopp 10 Poseidon C.L.O.- Svårt läge här men hästen är inte så tokig,plats som bäst ikväll..

Ha en bra dag!

Micke

Leave a comment