V75 Solvalla 220528…

maj 28, 2022   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Så här säger Joakim om:

Jeans’n Passion (V75:2) går bra varje gång nu tycker jag och senast var hon tapper. Läget är lite svårbedömt i och med att det är svårt att svara på var hon hamnar, men skulle hon få chansen känns hon tillräckligt bra. Form och kunnande har hon för att vara aktuell i den här typen av lopp. Norskt huvudlag och barfota runt om som tidigare.

Lady Beluga (V75:2) gör alltid bra lopp och har visat sig väldigt effektiv från ledning. Sedan har hon också gått bakifrån några gånger och vunnit då också. Nu får hon visa att det sitter i helt enkelt. Hon har i alla fall visat fin form och det ser bra ut så långt, spåret blev också ett av de bättre som hon kunde få tycker jag. Det blir norskt huvudlag istället för helstängt med hål och sedan blir det barfota bak istället för barfota runt om.

Under Armour (V75:5) var tapper i sin senaste start och han gör bara bra lopp hela tiden. Allt är väl med honom och formen är bra. Vid galoppen näst senast var han väldigt peppad och jag kände inte igen honom, han skulle krypa under vingen. Senast var det däremot inga som helst problem och vi får se det som ett olycksfall i arbetet. Inga ändringar – barfota runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn.

– Oscar L.A. (V75:6) klantade senast till det innan start och det blev en incident med hästen bredvid honom. Han höll nästan på att galoppera, men redde ut det. Sedan gick han hela vägen in i mål och visade prov på både form och moral. Spåret är bra för honom och det går aldrig att klaga på spår fem, sedan är han inte heller så pass explosiv varför jag inte velat ha spår ett eller två. Det blir inga ändringar utan norskt huvudlag, barfota runt om och jänkarvagn.

Piemonte (V75:7) gör aldrig ett dåligt lopp, men samtidigt har han heller aldrig ställts inför något riktigt stort prov i förhållande till vad han kan. Det blir av den anledningen ett elddop nu och det är svårbedömt hur man ska ranka honom rycker jag. Vi får ta reda på det helt enkelt. Sedan är det topphästar emot vilket han aldrig mött tidigare. Jag är nöjd med spåret, det var spår sex eller spår ett som jag ville ha med honom. Det är inte så att jag tror han är jättesnabb, men det är betydligt större chans att han går felfritt härifrån och det spår jag har högst tro på att få iväg honom felfritt. Inga ändringar – norskt huvudlag och skor runt om.

Wm

Leave a comment