Bra start på året…

jan 6, 2022   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Årets första tävlingsdag för stallet var årspremiären på hemmabanan. Det bjöds inte på något vidare trevliga yttre förhållanden men så är det vid den här årstiden. Hur som helst – stallets hästar fortsätter att leverera och vår första vinnare för året var välväxte Tailored Arrival (Uncle Lasse) som levererade en helgjuten debut när han vann på fina 1.16,8 full väg. Lugauer, värsta kombattanten i förra årets championliga, drog i ledningen med favoritspelade Ambras Vici och vi följde med som tvåa, trots tufft tempo så hade Tailored Arrival mod att avgöra via 13,5 sista 700.

– En talangfull häst som kom väl förberedd, sa tränaren efter loppet.

Tailored Arrivals mamma Active Route har tidigare lämnat bland annat miljonären Digital Control.

Äger gör stall Pinto och segermarginalen skrevs till 2,5 längd.

Stallets andra vinnare kom genom Piemonte (Trixton). Den nu femårige valacken har så här långt gjort tre starter i Sverige – det började tyvärr med att han gjorde bort sig i V75 på hemmaplan men sedan följde han upp med en överlägsen seger och denna gång ville han inte vara sämre.

Från innerspår bakom bilen blev det en lugn inledning och en position långt ned i kön, stillasittandet var över när slutvarvet nalkades och med dryga varvet kvar hade Piemonte övertagit taktpinnen. Väl där var det bara en häst på banan och Piemonte landade på utmärkta segertiden 1.14,9 över lång distans vilket får betraktas som mycket bra med tanke på klass, väderlek och årstid.

– Han lurar mig, bakom hästar känns han som en helt vanlig häst men när jag ber honom om lite skärpning då blir det helt plötsligt ett annat fokus och på två steg känns den vanliga hästen som en topphäst, sa en nöjd tränare efter loppet.

Segern var värd 110.000 och Piemonte är ägd och uppfödd i Tyskland av Stall Lasbek.

Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa (region i nordvästra Italien). Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.

Wm

Leave a comment