Stallets resultat för 2020

jan 2, 2021   //   by Joakim   //   Blogg  //  1 Comment

570 starter: 82 – 85 – 67

Segerprocent: 14 och inkörda pengar: 8.312.919 kr

Stallets samtliga segrar finns under fliken Joakim Lövgren.

Efter en trög inledning på året blev avslutningen desto bättre och stallet står mycket väl rustat inför det nya året. 35 stycken nyblivna treåringar förfogar vi i dagsläget över och med 17 stycken tvååringar av bra kvalitet har vi det väl förspänt inför framtiden.

På den sportsliga sidan utmärkte sig lite extra Racing Mange med bland annat seger i Gulddivisionen på Gävle som sedan följdes upp med en andraplats i sitt Elitlopps-försök på mäktiga 09,5.

Utvecklingen för Sevilla har också varit enorm och sju segrar på 16 försök inbringade över 860.000 kronor.

Oscar L.A. är även han en intressant häst. Han var mycket läcker när han lätt vann Grosser Preis von Deutschland, tyvärr så kom toppformen lite senare än vad vi hade hoppats på för derbyt på hemmaplan fanns med i planen i början av säsongen.

Byggnationen av Kämparp håller på att gå in i sitt slutskede och det är vi naturligtvis tacksamma för. Det blir precis så bra som vi hoppats på men det här med tidsplan och budget blev som alltid både längre och högre.

Tyske hästägaren Adamas som sedan tidigare har Comanche Moon och Nibali flyttade för ett tag sedan ytterligare fem hästar till stallet.

Vi fick även en ny sponsor i JAB Logistic som vi hälsar välkommen och som vi hoppas få ett givande samarbete med.

Inför kommande säsong så hoppas vi självklart att få publiken tillbaka till banan. Det är naturligtvis bra att vi kunnat hålla igång sporten och att det har gått så enormt bra för ATG men det är lite underlig känsla att seger-defilera inför tomma läktare. Resurser, tid, vilja och engagemang kommer att krävas för att vänja publiken att en dag komma tillbaka till banan, men det kan inte nog betonas vikten av att det fungerar.

Avslutningsvis ett stort tack till alla våra hästägare och alla andra som på ett eller annat sätt bidragit till stallets framgångar.

Wm

1 Comment

  • Bra jobbat med Nibali 28 september…. :/

Leave a comment