Förra helgen och denna helg…

nov 20, 2020   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Förra helgen vann Sevilla N.J.Kosters Memorial på Charlottenlund och slog då meriterade hästar som Cyber Lane och General Bianco.

Åttaåringen gjorde det på 1.10,4 som är den snabbaste segertiden i loppets historia och vi kan konstatera att Sevilla är på väg att ta steget in i högsta klassen.

– Det är en fin häst med bra klass och har på slutet blivit hårdare i kroppen och utvecklats ytterligare, sa Joakim efter loppet som inbringade 140.120 sek till ägarna Stall Travdröm.

Spännande framtid då stilen är bättre, startsnabbheten har utvecklats och han har nu bevisat att han behärskar samtliga distanser.

Till helgen väntar V75 på hemmaplan och stallet har ut tre hästar på kupongen.

Om Durello säger Bernardo Grasso:

– Både senast och näst senast gjorde han bra prestationer och formen ser ut att hålla i sig. Vi har i alla fall inget att klaga på inför loppet. Spåret behöver inte vara speciellt dåligt utan det går att hitta bra position därifrån även om det alltid är bra med framspår. Vi tror och hoppas på att han ska kunna blanda sig i platsstriden. Inga ändringar är planerade utan det blir barfota runt om, norskt huvudlag och hybridvagn.

Eldorado B. i V75:6.

– Spåret blev inte speciellt bra för hans del eftersom han inte kan utnyttja sin startsnabbhet från det spåret. Formen är annars bra, men mot det här motståndet blir det nog ändå tufft. Barfotabalansen fungerade väldigt fint på Axevalla och planen är att åter köra så. Som sagt, formen är nog den bästa han haft sedan han kom hit, men läget drar ned förhoppningarna. Det blir barfota runt om, norskt huvudlag och hybrid vagn.

Och om Staro Leonardo i den avslutande avdelningen:

– Senast hade han otur och blev fast med alla krafter, hade han kommit loss där hade han nog varit med i segerstriden var känslan. Jag trodde mycket på honom då och sett till insatsen levde han också upp till det. Formen är i alla fall fortsatt bra och från utgångsläget kan de förhoppningsvis får en god position då Kung Edward är snabb ut. Jag tycker att han borde ses med lite segerchans. Det blir barfota runt om, norskt huvudlag och hybrid vagn.

Wm

Leave a comment