V75 28/7-20 – Hugo Åbergs Memorial

jul 24, 2020   //   by Joakim   //   Blogg  //  1 Comment

– 6 Racing Mange (V75-6) är allt bara bra med inför det här och senaste loppet är egentligen bara att glömma. Dels hade vi tufft utgångsläge och sedan blev inte banan passande efter regnskuren som kom. Han gjorde så gott han kunde, men hade inte samma form som i Gävle och inför Elitloppet, vilket inte heller var tanken. När startlistorna kom inför det loppet valde jag att inte toppa formen inför loppet utan istället ta det som en genomkörare för att sedan fokusera mot Åbergs. Jag känner honom väl nu och vet hur han behöver förberedas för att komma i riktig form. Sista jobbet kommer han att få under lördagen och just nu känns han väldigt smidig och fin. Förra året hade vi spår sju och kom inte till alls under loppets gång. Det är klart att man vill spara så mycket krafter som möjligt inför slutvarvet, men samtidigt är första 200 metrarna av loppet väldigt avgörande. Vi får försöka ta oss förbi så många som möjligt, men vissa av de invändiga vet jag att vi inte tar oss förbi. Jag räknar med att han ska vara i den form som han hade i Gävle och inför Elitloppet, med den utgår jag också från att han ska göra en bra prestation. Det blir inga ändringar i utrustningen utan han kommer att tävla barfota runt om, med norskt huvudlag och jänkarvagn, säger Joakim.

Intervju i samarbete med Travronden Spel.

1 Comment

  • Lycka till på tisdag!

Leave a comment