V75 Kalmar 21/6-20

jun 16, 2020   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

– 6 Oscar L.A. (V75-2) var som alltid bra senast och de enda problemen med honom har varit att han galopperat från de snäva spåren i voltstart. Felfritt har han däremot gjort det riktigt bra varje gång och jag är nöjd med vad han presterat. Det är kanske ingen som glänser i värmning och träning, men när det väl är lopp är det en annan häst. Det är en spännande fyraåring som är på väg uppåt i karriären och som jag tror ska kunna gå en bit upp i klasserna framöver. Jag såg att vi fick spår sex, men har inte tittat mer på loppet än det. Jag avvaktar därför lite med hur jag gör rent taktiskt, men skulle jag ladda är han snabb ut också. Överlag så är han allround och det går både att skicka från start, men också köra bakifrån. Han räds inte heller grovjobb utan klarar att göra en del själv i loppen. Gällande balans och utrustning är det inte helt spikat än, men i nuläget är inga ändringar planerade – barfota bak, öppet huvudlag och hybridvagn.

2 Palais Bourbon (V75-4) vann på bra sätt senast och var minst lika bra, om inte bättre, som tvåa gången före. Den gången var det däremot bättre motstånd och då räckte det inte hela vägen. Han känns som vanligt i träning efter senast och formen ska vara fortsatt god. Han är inte helt enkel i voltstart utan kan vara lite stökig, även om han blir allt bättre. Jag hoppas vi slipper omstarter och att han inte ställer till det för sig, för han är riktigt snabb ut om man bara kommer iväg. Distansen passar och jag tror som sagt på bra insats. Inga ändringar – barfota runt om, öppet huvudlag och hybridvagn.

8 Sevilla (V75-6) har inte sprungit så mycket över sprint tidigare, men har gjort det bra alla gångerna och vann på bra sätt senast. Han är väldigt allround och nu är han tillbaka på 2140 meter, vilket är hans vanliga distans. Han var rätt så väl förberedd inför comebacken och man ska nog inte räkna med att han är ännu bättre nu bara för han fått ett lopp i kroppen. Gör han om insatsen senast är det bra nog. Jag såg att vi fick spår åtta och kommer det inte in någon strykning får vi ligga lågt gällande segerchanserna, då vi som alla vet behövs mycket tur om det ska räcka från de här utgångslägena. Balans och utrustning blir samma som tidigare – barfota runt om, norskt huvudlag och hybridvagn.

Intervjuer i samarbete med Travronden Spel.

Leave a comment