Första segern i Sverige…

apr 6, 2020   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Sexårige valacken Schönbrunn (Conway Hall) vann förra året fyra lopp i sitt forna hemland Österrike men det har tagit några starter innan det var tid här i Sverige. Senast visade han dock uppåtgående form och i veckans första dag så var det tid för seger i ett ungdomslopp på Halmstad.

Loppet gick i rejäl fart, vilket förstås var en förutsättning, då han började från sämsta spåret i andra ledet men 11,2 sista 800 skvallrar om att formen är i zenit och att fler vassa insatser är att vänta.

Taylor Mifsud satt i vagnen och segern var värd 25.000 kronor.

Sexårige valacken Palais Bourbon (Qwerty) anslöt till stallet i slutet av förra året och även han tog denna kväll sin första seger i vår regi. Han är en stor bamse som inte kunde utnyttja ett bra läge bakom bilen så inledningen blev en aning besvärlig men 1900 meter före mål landade han utvändigt om ledaren, en position som 1400 kvar blev andra ytter, och lika dåligt som det löste sig inledningsvis lika bra löste det sig till slut. 

Segern blev med en hals men på ett rejält sätt via 13,5 sista 800.

25.000 kronor i belöning till den franske tränaren Pierre Levesque som äger hästen.

Wm

Leave a comment