V75 Jägersro 4/1-20

jan 2, 2020   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

11 Mamba (V75-2) gjorde ett av sina bättre lopp senast. Han kom till ledning efter lite öppning och gav sig motvilligt så jag var klart nöjd med hans prestation. Han är där han ska vara i form, men är missgynnad av att ha bakspår då han inte gjort så bra lopp när han sprungit i grussprutet. Därför är det svårt att vara optimistisk från det här läget och på förhand är han bortlottad. Det är en häst som normalt har svårt att räcka på V75 och han hade behövt bra spår för att jag skulle tro på honom här. Det är hemmaplan och han har form, men jag har ändå svårt att se att det ska räcka till seger. Det blir inga ändringar, skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

– 10 Jairo (V75-3) blev väldigt seg när jag blev av med dödens senast och det blev sedan inte hans lopp med de förutsättningar som blev. Han är lite flummig av sig och trivs bättre med överpace och inte som det blev senast med tempoväxlingar. Jag var besviken efteråt att han inte löpte upp till sitt kunnande. Det är inga fel på formen och det är bara hålla en tumme för att det blir överpace den här gången. Vid en normal prestation från hans sida så räcker han långt i det här loppet, men det är lite upp till honom. Det blir inga ändringar, skor runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 3 Infinitus (V75-5) är inte så kvick från start, men från det här läget så ska han kunna ramla ner i hyggligt läge. Han vinner inte så ofta, men är oftast med där framme. Man ska inte såga honom helt och han är ett garderingsstreck. Han är väl femte strecket i loppet eller något sådant. Det blir inga ändringar utan skor runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 8 Durello (V75-6) var bra i Kalmar mot lättare motstånd, men det var bra tryck i honom och det lyste V75-klass om prestationen. Senast borde han ha avgjort för att få godkänt och i sista sväng hade jag vittring på att han skulle greja det. Jag är därför lite osäker på formen på honom. Han borde kunna haka på okej från det här läget i voltstart. Det blir skor runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn som senast. Det kan bli första gången med rycktussar denna gång.

– 5 Staro Leonardo (V75-7) gick det inte att vinna loppet med senast då Secret Mission hade en sån där bra dag, men min häst gjorde det bra som krigade till sig andrapriset. Han har fin form och med rätt kört lopp så är han med där framme igen då det är en häst som håller V75-klass. Det blir inga ändringar, skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som senast, säger Joakim.

Intervjuer i samarbete med Travronden Spel.

Leave a comment