Trav365…

jan 4, 2020   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

”Jag blir inte förvånad om jag vinner på V75”

Bernardo Grasso kör fem hästar på V75 • Doldisen hade ett strålande 2019 • Sorgen efter Illuminati • ”En stor tragedi”

40-årige Jägersro-amatören Bernardo Grasso vann i snitt vart femte lopp under fjolåret.

På lördag kör han fem hästar på V75 på hemmaplan.

– Jag tycker vi har flera hästar som kan räcka långt, säger kusken till Trav365.

2019 var ett fantastiskt år för Bernardo Grasso. Amatören, som är proffstränaren Joakim Lövgrens försteman, nästintill tredubblade de inkörda pengarna till stallet om man jämför med året innan.

Även segerprocenten höjdes markant och kusken ser ljust på framtiden.

Det nya året rivstartar med V75 på hemmabanan Jägersro.

Då ordinarie kusken och arbetsgivaren ”Jocke” är avstängd så får nu Bernardo det stora förtroendet i sulkyn under helgens tävlingar.

”En av de bästa hästarna i fältet”

Den Palermo-födde doldisen kör fem hästar i omgången och ser mycket fram emot lördagen.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få förtroendet från Jocke och hästägarna. Jag ska göra mitt allra bästa och jag tycker stallet har flera bra chanser under dagen.

Grasso kör i fem av de sju V75-loppen och på frågan om vilken häst som han anser har högst vinstchans i omgången så kommer svaret snabbt.

– Jag måste säga att det är Infinitus (V75–5). Hästen har toppform för dagen och gjorde det mycket bra senast på Jägersro när Marc Elias körde. Han kan öppna bättre än många tror och jag hoppas kunna hitta tredje utvändigt med honom, säger Bernardo och berättar vidare om hästen:

– Det är alltid svårt att vinna på V75 men jag skulle inte bli förvånad om vi skulle vinna det här loppet. Läget är bra och jag tycker absolut han är en av de bästa hästarna i fältet.

Du är lite av en doldiskusk för många. Hur ser du på din roll som amatör i Joakim Lövgrens stall?

– Jag trivs otroligt bra hos ”Jocke”. Han ger mig ett stort förtroende som jag försöker förvalta på ett bra sätt. Vi jobbar alla hårt för att nå bra resultat och vi är ett mycket bra team.

Har du några planer på att bli proffs?

– Nej jag trivs otroligt bra med tillvaron som den är nu. Det är mycket svårt för utländska tränare och kuskar att etablera sig. Jag är nöjd men visst vill jag få ytterligare förtroende och utveckla mig själv.

”Obeskrivligt tragiskt”

Trots framgångarna för Bernardo under fjolåret så fanns det en händelse som vände upp och ner på tillvaron för honom och stallet.

I slutet av november skadade sig den då femårige valacken Illuminati så illa i hagen att hans liv inte gick att rädda.

– Det är obeskrivligt tragiskt. Han hade funnits så länge hos oss och det var så ledsamt att han togs ifrån oss. Han var som en i familjen och han är mycket saknad, avslutar Grasso.

Leave a comment