V75 Åby 12/10-19

okt 7, 2019   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

15 Staro Leonardo (V75-1) hade en fin uppgift i sin senaste start och löste det galant, jag var nöjd med honom. Nu har jag inte riktigt hunnit läsa in mig på motståndet och vet ännu inte vad som krävs för att segra i det här loppet, men han är en ”lördagshäst” och ska räknas i dessa sammanhang. Distansen har han i alla fall ingenting emot. Han fick en växel till när vi ryckte skorna på honom och första gången på Mantorp gick han riktigt bra. Även på Åby när han felade stod han för en rejäl upphämtning och när han näst senast gick med skor var det inte riktigt samma studs i steget på honom. Av den anledningen hoppas jag att det blir bra bana så vi kan köra så, men risken enligt dagens prognoser är att det kan behövas skor. I övrigt blir det öppet huvudlag och vanlig vagn som tidigare.

7 Racing Mange (V75-7) gjorde ett bra lopp senast, men han hade behövt mer draghjälp och när vi inte fick det blev det svårt att hinna fram. Han var ändå så pass bra som jag hade förväntat mig och det var ett led i matchningen inför detta lopp. Mellan nu har vi tränat på som vanligt och han sköter träningsjobben jättefint. Jag ska köra honom för sulky under veckan och efter det vet jag mer om var han står. Spåret blev lite långt ut den här gången och det var två snabba hästar invändigt om oss så vi får se hur vi kan lägga upp det. Jag hoppas att vi kommer ner och distansen är inget problem för honom, men det är lite av ett vingelläge. Även här får vi se hur banan blir och om han kan tävla barfota runt om, men det blir i alla fall norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

Intervjuer i samarbete med Travronden Spel.

Leave a comment