Mange en vinnare i Guld…

jun 2, 2019   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Sexårige Racing Mange (Orlando Vici) imponerade när han på Mantorp vann Östgötaloppet som var rikstotons Gulddivision med ett förstapris på 200.000 kronor.

Lucifer Lane och Stepping Spaceboy hade spår innanför och var snabbare från start vilket gjorde att Mange fick nöja sig med tredje par utvändigt, med facit på hand skulle detta visa sig vara helt rätt. För efter ett tufft inledande varv blev det 1300 kvar läge för avancemang och i tät fanns då en häst som inte kunde lägga ytterligare en speed vilket gjorde att sexåringen inpå slutrundan helt sonika kunde överta kommandot om loppet.

11,8 sista varvet och en lätt seger med 3,5 längds marginal till 2018 års derbyvinnare Who´s Who (10,5 sista 1000 från kön) var imponerande!

Wm

Leave a comment