Kalmar söndag 10 mars…

mar 10, 2019   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Stallet började dagen med att vinna det inledande loppet med nyförvärvet Inzawa Smart (Ready Cash).

Det fyraåriga stoet har i sin tidigare regi gjort två starter och kom närmast från seger i Berlin där man man knatar andra håller runt. 

Nu började hon året med en säker seger på fina 1.17,8 / 2160 meter. 

– Hon har lite vassa tendenser så vi har i träning fokuserat på att hålla henne lugn och i värmningen var hon också jättecool men när det var tid för lopp så fanns där tryck så att det räckte, sa tränaren efter loppet. 

Oddset stannade på 1,71. 

Uptothe Chapel gjorde årsdebut och slutade tvåa bakom loppets favorit Enclave. En 13-runda till slut bådar gott inför kommande starter. 

Conrads Massiv var lite peppad i sin årsdebet och galopperade kort efter start. Upphämtningen var klart bra och klockan stannade på 14,9 / 2100 meter. 

Xanthis de Roi kunde programenligt inte försvara sitt innerspår och det blev sedan den otacksamma uppgiften att göra jobbet utvändigt om ledaren. Denne galopperade lite oväntat 850 innan mål och efter en stund så satt Xanthis i spets. Väl där noterades han för en stark årsdebut och slutade via 12,5 sista 800 tvåa i mål.

Avslutningsvis så gjorde Juan en femstjärnig insats som knappt slagen av Muscle Hustle som närmar sig 4 miljoner i intjänande kronor. Voltstart och barfota runt om gjorde att Juan började i fel gångart vilket gjorde att vinnaren snabbt kommit ifatt och man i princip började bredvid varandra. 1200 från mål gjorde tränaren två genomtänkta taktiska manövrar och Juan kunde överta kommandot in på slutrundan. 11,6 sista 1000 i ett lopp över 3 kilometer räckte denna dag dock bara till en andraplacering, men insatsen var som sagt klart plusartad.

Stall Lövgren är i form!

Wm

Leave a comment