Två nya i Kalmar…

dec 9, 2018   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Fredagskvällen i Kalmar var regnig och inte speciellt inbjudande men hästarna kämpade på och fortsätter att leverera.

Stallets första seger denna kväll kom genom tvåårige hingsten Global Action (Broadway Hall) som hittat en lämplig uppgift och bara sprang på fyra konkurrenter. En av dem var kvickare från start men varvet från mål satt Global Action i spets och sedan var det en ren expeditionsaffär. 

– Eftersom han kom till start med tre raka galopper ville jag inte chansa och ge mig in i någon spetskörning, sa tränaren efter loppet.

– Men det här är en häst som vi haft höga tankar om sedan i våras och han har tränat betydligt bättre än vad han tävlat.

Segern denna gång blev som sagt lätt och 4g Action AB i Malmö belönades med 30.000 kronor. 

Treåriga stoet It´s My Boko (Yankee Glide) visade klart förbättrade takter när hon vann senast på hemmaplan, nu följde hon upp med ytterligare en seger men hon fick som storfavorit verkligen suga i för att kort före mål fånga in Nettan Sånna som hade fått bestämma lite för länge i front. 12,8 sista 800 och 25.000 kronor till It´s My Boko KB i Skurup.

Wm

Leave a comment