Kalmar 7 december…

dec 7, 2018   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments
Jonas Oscarsson ger positiv information kring stallets V64 hästar.

– 5 It´s My Boko (V64-1) har väl alltid visat en fin kapacitet, men utvecklingskurvan från näst senast till den senaste starten hade ingen kunnat ana. Hästen rekordsänkte med fem sekunder och såg lysande ut. Hon fick mestadels gå utvändigt, men kom ner i rygg på ledaren sexhundra kvar för att sedan gå ut igen och attackera trehundra kvar. Hästen gick undan till lätt seger med krafter kvar. Hon har känts fin efteråt och kommer med bra form till dennna start. Hästen öppnar hyggligt och hon är stark. Får hon inte ett alltför svårt lopp så måste det vara en bra chans på förhand. 

– 7 Uptothe Chapel (V64-4) gör det väl hyggligt utan att för den skull utmärka sig något extra. Hästen gnistrar väl inte direkt i träningen, men jag tror att formen ska vara bra. Springspår kan nog passa då han öppnar bra. Skulle han få ett fint lopp i ryggar så kan han säkert vara med och göra upp om de tre första platserna. 

– 11 Staro Leonardo (V64-5) gjorde det bra senast vid seger. Vi fick andra par utvändigt efter sexhundra meter. Hästen gick sedan på sjuhundra meter från mål för att därefter hamna utvändigt om ledaren ett par hundra meter senare. Han sträckte på sig ärligt upploppet ner och kusken tyckte sig ha en del krafter kvar i mål. Hästen ser fin ut efteråt, men spåret sätter ner chanserna denna gång. Vi hoppas på bra tempo hela vägen, då avslutar han bra. Platschans.

– 2 Rothschild (V64-6) är en fint stammad treåring som är under utveckling. Hästen hade varit ifrån inför den senaste Kalmarstarten och behövde nog det loppet. Senast var han ytterligare förbättrad då han efter en lugn start tog plats utvändigt ledaren efter niohundra meter. Han fick överta ledningen fyrahundra från mål då ledaren galopperade. Hästen blev av förklarliga skäl trött efter en ganska tung löpning, men höll ändå bra till tredjeplatsen, inte långt efter vinnaren. Tufft motstånd, men med en fin resa så tar han säkert en framskjuten placering.

Leave a comment