Full form som gäller…

dec 2, 2018   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Illuminati (Ready Cash) infriade favoritskapet i Klass 1 och tjänade 125.000 kronor. 

På förhand spekulerades det i att opolerade toppämnet Illuminati kunde ställa till det för sig från start i klass I. Men med två färska svenska rekord bakom sig spelades han ändå till omgångens största favorit och sedan han gått iväg från start och hittat ut i andraspår var det spel mot ett mål. När två varv återstod av långloppet fick man överta ledningen och när mållinjen skars hade Illuminati lämnat sina förföljare med många längder.
– Han hade en bra dag i dag, skötte sig jättefint och grejade till och med en omstart, så han ska ha all heder. Han är duktig att springa men har inte varit helt rumsren förut, sa Jägersrotränaren.

Helt rumsren har alltid hedershästen Jairo (Love You) varit. Nu visade sjuåringen när han vann Meadow Prophets Minne att han på allvar är på väg i den högsta klassen. 200.000 kronor drog Jairo in när han i en tuff och lång upploppsstrid höll undan med minsta marginal mot etablerade topphästen Dante Boko. 

Förutom det så slutade Staro Nashville fyra i Svensk Uppfödningslöpning och drog in 175.000 kronor. 

Framgångar var det även kvällen innan då Bernardo Grasso tog en enkel och säker seger i Kalmar med Global Whitechapel (Lavec Kronos).

Wm

Leave a comment