Fina Zara fortsätter att leverera…

aug 5, 2018   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Zara Kronos (Raja Mirchi) har läge på en dubbel i E3!

I slutet av juni skrällde hon i E3:ans långa avdelning.
Stallets Zara Kronos kan vara på väg mot en dubbel i det stora ung-hästloppet efter att ha kvalat in till ännu en final i de treåriga stonas uppgörelse – nu över sprinterdistans.
Zara Kronos lär bli favorit i finalen i Gävle om två veckor med 925 000 kronor till vinnaren.

Sex stycken försökslopp i E3 avgjordes på Grand Slam 75-spelet på Rommetravet på söndagen. Efter sommarens final över 2140 meter handlade det nu om ”korta E3” för både ston och hingstar/valacker.
Stonas uppgörelse ser ut att kunna bli något extra. Samtliga tre kvalvinnare övertygade nämligen stort. 

Zara fick ledningen gratis kort efter start då Vikens Fingerprint galopperade och höll sedan enkelt till mål. Zara Kronos har ett vägvinnande steg och flyter liksom ovanpå ovalen.
– Det här var nästan det enklaste lopp hon fått sedan debutloppen då hon gick i ledningen och fick bestämma. Det var väldigt skönt att slippa harva i spåren i dag och jag tycker också att hon trivs bättre på innerspår där hennes kattlika aktion kommer till sin rätt, sade Joakim efter loppet.
Inte sedan 2010 har ett sto vunnit både den långa och den korta avdelningen i E3. Roger Walmanns Tamla Celeber stod för dubbeln då.

Startlista
E3-final ston
1640 meter autostart
1. Zara Kronos (Joakim Lövgren)
2. Aleppo Pine (Roger Walmann)
3. Staro Miami (Ari-Pekka Pakkanen)
4. Fragolini Am (Lars-Göran Söderberg)
5. Indiana Boko (Timo Nurmos)
6. Aria (Roger Walmann)
7. No Matter (Svante Båth)
8. Flash Am (Roger Walmann)
9. Luce Axe (Ivanov Jevgeni)
10. Racing Brodda (Mattias Djuse)
11. Loser On Loser (Fredrik Wallin)
12. Global Wild Card (Svante Båth)

I övrigt kan stallet se tillbaka på en fin vecka där alltid så pålitlige Racing Mange (Orlando Vici) vann ett V75-lopp under Åbergs-kvällen med 100.000 kronor till segraren. Han gjorde det trots en tuff slutsväng och visade att han är en riktigt fin löphäst! 

Racing Mange närmar sig nu 2.000.000 kronor i intjänade pengar!

Under lördagens tävlingar på hemmaplan så tog Miss Mythos (Going Kronos) sin första seger i sjätte starten. I vagnen satt Bernardo Grasso. Grattis till stall Guldklimpen i Löddeköpinge som äger det 3-åriga stoet.

Wm

Leave a comment