Mantorp 16 juli…

jul 16, 2018   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

– 8 Peak Fear (V64-2) var bra senast vid segern och allt talar för en bra insats igen. Han kommer mer och mer och utvecklas positivt och ett litet fält gynnar honom och han bör vara med där framme.

– 8 Madam Hill (V64-4) var riktigt fin senast och hon hade tränat bra innan och har tagit loppet på rätt sätt. Hon bör gå framåt med den genomköraren i kroppen och trots spåret så ska hon ha chans. Madam Hill visade senast att hon kan öppna.

– 1 Comanche Moon var lite sämre senast samtidigt var han ute i ett mycket tufft lopp. Vi hittar inga fel på honom och han tränar på som han ska. Nu är han mycket bättre när han är med där framme och förutsättningarna i kväll är hans bästa. Skulle han ta ledningen stiger chansen en hel del. Han ska räknas, säger Jonas Oscarsson.

Hur gick det då?

Peak Fear slutade tvåa och tjänade 25.000 kronor. Tyvärr så är han trög från start och sätter ibland till många meter. Denna gång visade han trots det under 14 i två varv och hängde då i tredje utan rygg hela sista rundan. 

Madam Hill fick aldrig slag på ledaren och blev tvåa efter ett svårt lopp för en orutinerad häst. Hon var hästen i gänget men spår 8 bakom bilen är allt annat än lätt och en önskan är att ST någon gång tar tag i problematiken; det vill säga att allt för mycket avgörs i spårlottningen. Självklart borde det vara samma segerprocent från alla framspår bakom bilen, och det går ju bara att göra genom att vinkla vingen ännu mer, precis som man gör i andra sporter! I sin tionde livsstart avslutade hon 10,6 sista 800, och fick inte vinna!

Comanche Moon hade denna gång äntligen läge för att nå sin favoritposition, men trots att det öppnades 06,6 första halvvarvet så blev det ”bara” rygg ledaren. Han fick visserligen fritt in på upploppet men det gick inte att riktigt växla tempo utan han slutade tvåa på 11,3 och tjänade 50.000 kronor. 

Mantorp en måndag: 2 – 2 – 2 och 100.000 inkört!

Wm

Leave a comment