Verkligen bra av Bubba…

jan 27, 2018   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Sjuårige valacken Bubba Degato (Make it Happen) verkar verkligen trivas under sadel.

Vid Kalmartravets V75-tävlingar var han ute i ett montélopp stängt vid 625.000 kronor och vann helt överlägset.

Från spår 7 bakom bilen undvek ridande Stephanie Werder den snabba inledningen och satte ned Bubba i fältet för att sedan dryga 800 kvar ge full marschorder. Ledande New Devotion var infångad i sista sväng och sedan var det bara en häst på banan.

Det har var Bubbas tredje seger i monté och även om motståndet som regel är av lite mildare natur så var det ingen tvivel om att insatsen var mycket stabil vilket kunde vidimeras av att klockan sista 800 stannade på 11,3. Och då var det inte utsålt över mål!

Lite senare under dagen var fina stoet Sharp Dream (Royal Dream) ute i ett stolopp där hon startade med 20 meters tillägg. 1500 meter innan mål var det tid att söka sig framåt men det blev svar och resan fram till utvändigt om ledaren var inte utan att det kostade på. Det hade dock ingen betydelse utan precis som vanligt så levererade Sharp Dream och vann säkert till slut.

Även denna gång stod det 100.000 kronor på seger-checken!

Wm

Leave a comment