Ibland går det rent åt helvete…

dec 30, 2017   //   by Joakim   //   Nyheter  //  8 Comments

Stallets stjärna Alfas da Vinci finns inte längre med oss.

Han startade under lördagseftermiddagen i ett lopp nere i Paris och in på det långa upploppet så snubblade han och skadade sig så illa på sitt vänster framben att det inte fanns något annat alternativ för veterinären på plats än att låta honom somna in. 

Björn Goop som denna gång satt bakom vår stjärna berättade att hästen i det läget när olyckan var framme kändes stark och var gott gåendes. 

Det är fruktansvärt när något sådant inträffar, det händer som väl är väldigt sällan men när utgången blir så här tragisk är det svårt att beskriva hur hårt och illa det träffar och berör en. För det är inte bara en häst, det är något mycket mer! Och speciellt för de som varit väldigt nära sin vän, sin kompis, sin i vissa fall bäste kamrat som de gjort så mycket tillsammans med. Man har levt sida vid sida nästan dag och natt, och man har borstat, badat, fixat och donat för att allt alltid skall vara på topp. För dem är det extra jobbigt precis nu. 

Alla hästar har en uppfödare, en ägare, en skötare och en tränare men vissa är lite mer, lite mer personliga, har lite mer karaktär, är lite mer mänskliga. Och har man sedan en utmärkande färg och dessutom är otroligt bra, då finns det många som tycker om en. Sådan var Alfas da Vinci. Vår stjärna.

Just nu är det inte bara mörkt, det är helsvart.

Stall Lövgren

8 Comments

 • Mitt hjärta brast den dagen. Kunde inte sluta gråta. Finaste duktigaste starkaste stjärnan. Vågar inte ens närma mig känslorna som de som hade honom nära varje dag måste känna nu. All styrka till er❤️❤️❤️

 • 🙏❤️

 • Så synd på en fin häst jag följt. Vem ber ansvar för vad som hänt ?

 • Så sorgligt o tragiskt! Fina Alfas ❤️kramar till er alla som jobbat med den fantastiska hästen! Travet kommer sakna en stor o vacker stjärna!

 • Så sorgligt o tragiskt! Fina Alfas ❤️kramar till er alla som jobbat med den fantastiska hästen! Travet kommer sakna en stor o vacker stjärna!

 • Tankarna hos häst och hela kretsen runtom
  Tragiskt

 • Alla tankar går till Alfas och hela kretsen kring denna fantastiska häst jag följt och varit mycket förtjust i under flera år. Idag är det tungt.
  Vila i frid Alfa.
  //J

 • Jag känner så starkt med er!
  Mycket välformulerad text om vad en häst kan betyda.

Leave a comment