Två i Kalmar..

nov 11, 2017   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Peak Fear och Iago Zon hette stallets segerhästar när Kalmar i regn och rusk avverkade sina fredagstävlingar. 

Tvåårige hingsten Peak Fear (Orlando Vici) var den som inledde kvällen. Han har tränat bra en längre tid och har både rejält med muskler och är tidig i sin utveckling, men bedömningen var ändå att han i dags skede inte är så långt kommen att det var läge att spänna bågen och möta de allra bästa. 

Nu tog vi ett vanligt lopp på Kalmar och även om han lite sprang med handbromsen i så han vann lätt. Det var ny bana, vatten på banan och så blev han helt ensam till slut, så han kan ännu bättre och blir självklart intressant framöver.

Iago Zon (Raja Mirchi) har inte vunnit på ett tag men nu var det hans tur. Vi hade givetvis respekt för Dixi Sisu som kom från seger där hon slog J.H.Mannerheim och taktiken blev därför att låta henne gå först och sätta Iago i rygg. Tanken var rätt och vi kunde sitta kvar i den fina ryggen tills in på upploppet där han säkert avgjorde loppet. 11,6 sista 800 var bra med de yttre förutsättningarna som bjöds denna dag.

Final den 24 november med ett förstapris på 100.000 kronor.

Jocke

Leave a comment